Futbolcular Sahipsizlikten Yakındı

Elazığspor’da takım kaptanları Mehmet Yiğit ve Adem Alkaşi, yaptıkları açıklamada isyanlarının sahipsizliğe olduğunu belirtirlerken, bir an evvel bu takıma sahip çıkılması gerektiğini söylediler. Kameralar karşısına geçen futbolculardan Orhan Şam, Soner Şahin ve Ahmet Aras sahipsizlikten dert yanarken, artık seslerine kulak verilmesini ve bu takıma sahip çıkılmasını istediler.

Futbolcular Sahipsizlikten Yakındı

Elazığsporlu futbolcular Mehmet Yiğit, Adem Alkaşi, Orhan Şam, Soner Şahin ve Ahmet Aras açıklamada bulundular.

Tetiş Yapı Elazığspor takım kaptanı Mehmet Yiğit açtı ağzını yumdu gözünü. Mehmet Yiğit, Burada niyet halis değil, Allah bize galibiyeti nasip etmiyor dedi.

YİĞİT: GERÇEKTEN ÇOK KARANLIK GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Mehmet Yiğit, “Öncelikle bugün burada olmamızın sebebi kesinlikle bir isyan veya boykot değil. Elazığspor’un düştüğü durumu insanlara izah etmek, insanların burada neler yaşandığını bilmesi lazım. 2 senedir belli bir sorunlar yaşıyoruz futbolcular olacak. Artık bunun üstesinden gelemiyoruz. Bir şekilde biz 2 senedir bu takımı buraya kadar taşıdık, getirdik, sahada mücadelemizi verdik, arkadaşlarımızla, hocalarımızla, yönetici abilerimiz. Ama artık şu raddeden sonra Elazığspor’un geçen yılda Belediye Başkanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz sahip çıkmıştı, tekrardan o sinerjiyi yakalaması lazım. Çünkü gerçekten çok karanlık günlerden geçiyoruz. Umudumuz günbegün bitmeye başladı. Sorun maddiyattan ziyade sahipsizlik. Elazığ şehrinde benim 5 senem. Hiçbir zaman bu takımı sahipsiz bırakmamıştı. Burası gerçekten bir futbol şehri ama insanlar özellikle bu sene yaşanan süreçte bizi çok yalnız bıraktılar. Bizim isyanımız sadece buna, yalnız kalmamıza” ifadelerine yer verdi.

YİĞİT: BU SAHİPSİZLİĞİN BİR ÇIRPINIŞI

Mehmet Yiğit, “Artık insanlar burada mesele bir elektrik sorununu konuşmasın, bir yemek, farklı şeyler konuşmasın ama ne yazk ki 3-4 aylık süreçte hep bunları konuşuyoruz. Burada başarının beklenmesi abes işgal. Bütün arkadaşlarımla burada 2 senedir para almayan arkadaşlarım var. bir tek delikli kuruş para almayan arkadaşlarım var. İnanın buna biz geçen yılda, bu yılda hep Elazığspor’un başarısı için burada kaldık. İnsanlar acaba bu çocuklar başka takım bulamıyormu, başka yerlere gidemeyecek mi diye düşünmesin. Hepimizin isteyenleri vardı. Hepimiz belli bir şartlarda bir yerlere gidebilirdik. Ama geçen senede biz hiçbir zaman bu idmana çıkmayalı, bunu yapmayalım, şunu yapmayalım hiçbir zaman gündeme getirmedik. Bu bir isyan değil, bu sahipsizliğin bir çırpınışı. Biz sahipsizliğe isyan ediyoruz” dedi.

YİĞİT: BU PSİKOLOJİYLE NASIL RAHAT EDEBİLİRSİN Kİ?

Mehmet Yiğit, “Bu şehirde eleştirilecek se bence sıralama yaparsak en son futbolcular ve hocalarım. Biz burada hiçbir şeyden kaçmadık. 5 maç oynadık, hangi maçta ezildik? Hangi takım geldi de bizi ezdi? Allah’ta nasip etmiyor. Neyi nasip edecek? Önce niyetin halis olacak. Şehir olarak yani. Söz verenler sözünü yapacaklar önce. Burada ne sözler verildiğini hepimiz biliyoruz, ben takı kaptanı olarak da biliyorum. Burada insanlar futbolumuzu zaten eleştiremezler. Her şey ortada. Kaçırdığımız, attığımız, yediğimiz. Biz hiç kimseye ezilmedik. Ama burada daha farklı şeyler konuşulması lazım. Elektriğimiz yok, gece 00.00’da eklektikler gidiyor burada. Bu psikolojiyle nasıl rahat edebilirsin ki? Yapamıyoruz gitmiyor artık bir şekilde” şeklinde konuştu.

YİĞİT: BU BÜTÜN ŞEHRİN AYIBI

Mehmet Yiğit, “Konsantre olduğumuz anlar maç 19.00’da ise 19.00 ile 19.59 arası. Benim 1 hafta konsantre olmam lazım. Hem beslenmemle, hem yaşantımla. Burada her şey eksik. Her şeyi eksik. Bu sadece benim ayıbım değil. Bu bütün şehrin ayıbı, büyüklerimiz ayıbı. Burada 3 puan silinecek, -12 puan cezası var. Transfer yasağı var, ödenmeyen paralar var. Şimdi herkes istemez robot değiliz biz düşünürüz bunları. Ben ister miyim? Bu takım düşerse ben kahrolurum ya üzüntümden ölürüm. Ama bizim kadar kimse umursamıyor burayı. Hiç kimse umursamıyor burayı. Oyuncu topluluğu veya hocalarım kadar, saha içinde olanlar kadar saha dışında kravatlılar mı deriz artık ona kimler dersek hiç umursamıyor. Bir an önce umursamaları lazım. Gördük, Adanademir örneği, benim kendi şehrim Gaziantep Belediye örneği. Yapmak istedikleri zaman bir şekilde bir şeyler yapabiliyorlar. Bunların çok örneği var. en son söyleyeceğim biz sonuna kadar, dibine kadar mücadelemizi vereceğiz. Zaten şurada 2 aylık bir süremiz var. 2 senedir 1 TL para almıyoruz. Bunu şehir bir defa bilsin, iyice öğrensin de. Burada hiçbir şey güllük gülistanlık değil. Hiç kimse 1 kuruş para almadı ne geçen sene, ne bu sene” dedi.

ALKAŞİ: BU BİR HAYKIRIŞTI BİZİM İÇİN

Takımın ikinci kaptanı Adem Alkaşi ise, “Bizim personelimiz, ne bileyim çimcimiz, aşçımız, malzemecimiz onlarla da biz burada bir aileyiz. Biz sadece futbolcu bazında düşünmüyoruz bu olayı. Biz burada bir aile olarak Elazığspor camiasını temsil ettiğimiz için bu bir haykırıştı artık bizim için. Biz de bunu sizi çağırarak herkesin bilmesini istedik. Bir eylem gözüyle bakmayın. Biz idmanımıza da çıkacağız yarın maçımıza da çıkacağız Allah’ın izniyle. İnşallah ilk 3 puanımızı alacağız. Bu psikolojik etkenler bizim saha içinde belki de daha çabuk kırılmamıza neden oluyor. Çok küçük kırılma noktalarında çok küçük hatalarımızdan dolayı kendi bireysel demiyorum ama psikolojik olarak o an ki motivasyonumuzdan belki kaynaklanıyor. Yediğimiz 1 golden sonra kırılganlık başlıyor bizde. Psikolojik yaratıklarız. Psikoloji ile ilerliyoruz biz burada. Hakikatten kimsenin psikolojisi iyi değil burada. Ama her gün birbirimizi motive etmeye çalışıyoruz biz burada. Artık birilerinin de gelip bu sadece maddi anlamda değil, birilerinin gelip bizim sizin arkanızdayız demesini istiyoruz biz” diye kaydetti.

Tetiş Yapı Elazığspor’da kameralar karşısına geçen futbolculardan Orhan Şam, Soner Şahin ve Ahmet Aras sahipsizlikten dert yandılar.

ŞAM: SAHİPSİZ BİR ORTAMIMIZ VAR

Orhan Şam, “Burada öyle bir ortam var ki herkes çalışanından güvenliğinden aşçısından masöründen malzemecisine kadar herkes mutsuz şu an burada. Herkesin yüzü, suratı beş karış. Tabi ki hepimiz bir emek veriyoruz, bu emeğinde karşılığını almak istiyoruz. Fedakarlık yapıyor muyuz? Hepimiz yaptık, hocalarımız yaptı. Kimse gemiyi terk etmedi, halen buradayız. Amacımız asla ve asla bir eylem değil. Antrenmana çıkmamak burada sadece hakkımızı aramak. Ama şahsımız adına değil, bütün burada çalışanların hakkını aramak. Çünkü mutlu değiliz şu an mutsuzuz. Bu da sahaya yansıyor. Elimizden geleni yapıyoruz sahada ama en ufak bir şeyde skora yansıyor bu. Sonra gardımız düşüyor. Skorlarda böyle oluyor ister istemez. 1.5 yıldır, 2 yıldır burada para almayan abilerimiz var, arkadaşlarımız var, kardeşlerimiz var. Bu emeğinin hakkını aslında biz akıyoruz. Bu toplantının asıl amacı o bence. Bunları herkesin de bilmesini istiyoruz. Biz halen buradayız, Elazığspor’u seviyoruz. Ama gelinen noktada tablo pek iyi değil yani iyide görmüyoruz. Sahipsiz bir ortamımız var, sahipsiz kaldık bence şu an. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ŞAM: ELLE TUTULUR BİR ŞEY YOK

Orhan Şam, “Gelinen nokta şu; elle tutulur bir şey yok. 2 yıldır para alınmıyor. Burada 3 liraya 5 liraya oynayan da var, 100 liraya oynayan da. Maddiyat, rakam önemli değil. Biz hakkımızı istiyoruz, hakkımızı arıyoruz. Bu kadar basit. Bunun içinde kim ne gerekiyorsa bunu yapması gerekiyor. Yapılmayacaksa da bunu açık açık söylesinler bize. Bu kadar net. 24 ay para almamak veya 1.5 yıl önemli değil ki, bu çok büyük bir şey. Ama halen buradayız” şeklinde konuştu.

Futbolcular artık seslerine kulak verilmesini ve takıma sahip çıkılmasını istediler.

ŞAHİN: SAHİPSİZLİĞİMİZİ DİLE GETİRMEK İÇİN BÖYLE BİR ŞEY YAPTIK

Soner Şahin, “Aşılamayacak problem bence yok. Elazığ şehri istediği zaman. Bir araya geldiği zaman aşılamayacak problem yok. Şu anki ligimize bakıyorsunuz belki Karabük’ü sayabiliriz para almayan takım olarak, ikinci de bizizdir. Yanlış biliyor muyum bilmiyorum. Problemlerimiz var, bunun çözümü için böyle bir şey yaptık bugün. Maçımız var hafta son. Maçımıza da tabi ki çıkacağız. İnşallah galibiyetle tanışacağız bu hafta. Yani biz sahipsizliğimizi dile getirmek için böyle bir şey yaptık. Artık gerekli şeylerin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

ARAS: BİZ KENDİMİZİ SAHİPSİZ HİSSEDİYORUZ

Ahmet Aras, “Bugün antrenmana çıkmadık. Bütün takım arkadaşlarımızla aldığımız bir karardı bu. Buradaki amacımı bizim şu; ne olacak? Ne oluyor nereye gidiyoruz. Bugün takım arkadaşları olarak toplandık. Biz gerçekten sahipsiz hissediyoruz kendimizi. Burada 1.5 sene boyunca para almayan insanlar var. Aile geçindiren, sorumluluk sahibi olan insanlar var burada. Biz Elazığsporlu futbolcular olarak Elazığ’ı temsil ettiğimizin farkındayız. Biz diyoruz ki ne olacak? Bu gidişle gidecek yer belli. Psikoloji açısından elimizden geleni yapıyoruz farkındayız ama ne olacak? Kimse beş kuruş para almamış. Önümüzü göremiyoruz. Bir planlama olarak bakıldığı zaman önümüzü göremiyoruz. Elazığspor, Elazığ halkı bunu bence hak etmiyor. Elazığspor’u temsil eden futbolcular olarak biz burada bunu hak etmiyoruz. Sezon başından beri transfer tahtası açıldı mı? açılmadı mı? kamp malzemeleri var mı? yok mu? yani Elazığ halkına yakışmayan şeyler bunlar” diye konuştu.

ARAS: FUTBOLCU ARKADAŞLARIMLA CİDDİ ANLAMDA FEDAKARLIK YAPTIK

Aras, “Ben Elazığ’ın ciddi anlamda güçlü olarak bu sorunları alt edebileceğimizin de farkındayız. Elazığ böyle bir güçte bir il. Gerek hiç yok iken bile taraftarımız olsun, saygıdeğer büyüklerimiz olsun bu gücü gösterdiler geçen seneden. Benim burada yaklaşık 1.5 sene olacak. Bu futbolcu arkadaşlığıyla, gerek yönetimle gerek teknik heyet, futbolcu arkadaşlarımla ciddi anlamda fedakarlık yaptık. Hala da yapmaya devam ediyoruz. Şimdi önümüzde -3 puan görünüyor. Bugün yedik galiba. Bu -3 puan çok ciddi bir şey. Çok iyi. Bunu konuşmuyoruz, bu zamana kadar dile getirmiyoruz, bu zaman çok ciddi bir şey. -12 puandan bahsediyoruz. 15 puan yapıyor. Geçmiş olsun. Neyi konuşuyoruz? Neyin mücadelesini veriyoruz ki biz burada? Burada herkes ekmek parasının derdinde. Bir şehri temsil ediyoruz, onun farkındayız, ona göre davranıyoruz. Ama burada futboldan, futbolcu dan, teknik heyetten daha önce konuşacağımız şeyler var. O yüzden bu antrenmanı yapmadık. Ve bunu Elazığ halkının özellikle bilmesini istiyoruz. Bu anlamda bu toplantıyı yaptık” diye kaydetti.

VİDEO:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 5 yıl Önce

50 YILLIK KULÜBÜ NE HALE GETİRDİNİZ ALLAH SİZDEN SORSUN NE DİYEYİM.YAZIKLAR OLSUN.BU TAKIMI BU HALE GETİRENLERE VAR YOK BİR ELAZIĞSPORUMUZ VAR ONUDA ELİMİZDEN ALIN SİZDE RAHAT EDİN BİZDE NERDESİNİZ SÖZ VERENLER ZALIM HALITTAN DAHA DESTEKLİ ATIP TUTANLAR NERDESİNİZ.İŞİNİZ BİTTİ DEGİLMİ AMA UNUTMAYIN DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAH BU TARAFTARINDA BİR HESABI VARDIR.

Mustafa
Mustafa - 5 yıl Önce

Memleketin geldiği duruma bakın. Rezalet! Elazığ'daki kalitesizlik yaşamın her alanında kendini gösteriyor; belediyecilikte, eğitimde, kültürde, sanatta, sporda... Böyle bir şehirden gelişim beklenemez. Şu çocuklara bakın. Elmar, Tatos, yabancı bir ülkede gelip futbol oynamaya çalışıyorlar, para kazanmaya çalışıyorlar, maruz kaldıkları muameleye bakın. Hepsi için de geçerli, Mehmet, Orhan, Adem ve tüm kardeşlerim için. Hepsi ekmek parası için buradalar. Futbol psikoloji işidir. Bu kötü şartlar içinde olan bir futbolcudan başarı beklenemez. Stadyum yok, tesis yok, elektrik yok, su yok, para yok, taraftar yok, hiçbir şey yok. Ve bu çocuklar her şeye rağmen bırakıp gitmediler. Menfaatçı ve çıkarcı olmadılar, ikiyüzlü olmadılar. Belki de bu şehirdeki birçok insandan daha Elazığlı oldular. Neyse, "Elazığspor bana para mı kazandırıyor, düşsün, beter olsun!" diyen insanların olduğu bir şehir burası. Kime neyi anlatıyoruz...

Aahh ahh
Aahh ahh - 5 yıl Önce

Bu şehir sahipsiz değil, bu şehri yönetenler bencil ve umursamaz. belediye başkanı şehri 20 yıl geri götürdü hırsızlığın rekorunu kırdı.70 milyon(!) bağış alan takımda 2 yıldır maaşlar ödenmiyor bunases çıkaran yok bugünlerin sorumlusu mücahit beydir

Aahh ahh
Aahh ahh - 5 yıl Önce

Bu şehir sahipsiz değil, bu şehri yönetenler bencil ve umursamaz. belediye başkanı şehri 20 yıl geri götürdü hırsızlığın rekorunu kırdı.70 milyon(!) bağış alan takımda 2 yıldır maaşlar ödenmiyor bunases çıkaran yok bugünlerin sorumlusu mücahit beydir

Latif
Latif - 5 yıl Önce

Kanıbozuk şerefsiz herifler şehrin anasını ağladınız bizi tüm türkiyeye rezil ettiniz ama elazığım maalesef sana müstehak sen böyle koyun olursan doğruyu yanlışı ayırt etmezsen, etsende ses çıkarmazsan bu bize müstehaktır

Latif
Latif - 5 yıl Önce

Kanıbozuk şerefsiz herifler şehrin anasını ağladınız bizi tüm türkiyeye rezil ettiniz ama elazığım maalesef sana müstehak sen böyle koyun olursan doğruyu yanlışı ayırt etmezsen, etsende ses çıkarmazsan bu bize müstehaktır

Cebrail YILDIRIM
Cebrail YILDIRIM - 5 yıl Önce

Son gün de geçti. Denizli ve Eskişehir dosyasını tamamladı 3 Puan silme cezasından son anda kurtuldu. Elazığspor unutulunca -2’ye düştü puanımız, olan yine sahipsiz gariban Gakgoş’a oldu!

SIRADAKİ HABER

banner137