Antrenman öncesi Elazığsporlu futbolcular basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

“BİR AN ÖNCE BU EKSİKLERİN GİDERİLMESİ LAZIM”

Takım Kaptanı Mehmet Yiğit, “Kamp fena geçmedi ama bizim açımızdan çok zor bir süreç oldu. Çünkü şartlar gerçekten burada kamp yaptık, kötü bir ortamda. Oyuncuların azlığı. Ama şimdi yeni başkanımız seçildi inşallah ona da hayırlı uğurlu olur. İyi bir oluşum var. Bir an önce bu eksiklerin giderilmesi lazım. Çünkü gerçekten bu sene lig bambaşka, onlarla yarışabilmemiz için oyuncu alınması lazım. Zaten yönetimimizde, başkanımızda bunu biliyor. Cumartesi maç var, 8 kişiyiz bildiğiniz gibi. Alttan gelen yabancı oyunculara da lisans çıkaramıyoruz. Onun için inşallah maça kadar 11 kişiyi tamamlarız. Transfer yetişmezse muhtemelen alt yapı ağırlıklı olacak. Ama eskiden 7-8 arkadaşımız var. Biz yine elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yapıyoruz da ama bir an önce bu sayının yükselmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“İYİ BİR OLUŞUM VAR”

Yeni transferlerden kaleci Zülküf Özer ise, “Rekabete her zaman hazırız sıkıntı yok. Her kim gelirse tatlı bir rekabet olacaktır. Önemli olan Elazığspor’un başarısıdır. Bu konuda bir sıkıntı yok. Transfer yasağı kaldırılacak Allah’ın izniyle. Bir oluşum var, iyi bir oluşum var. Hepimizin umudu odur. Erzurum kampıysa çok güzel geçti, maddi sıkıntılar olmasına rağmen gerekli kamp malzemeleri bulamamamıza rağmen biz arkadaşlık ortamını elimizden geldiği kadar iyi tuttuk. İyi bir diyaloğumuz oldu. Arkadaşlık üst düzeyde, gençlerle beraber, büyük arkadaşla beraber, büyük abilerle beraber hep birlikte bir Adanaspor maçı var. Eğer transfer yasağı da kaldırıldıktan sonra elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

“EKSİKLERİMİZ ÇOK”

Zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Emre Öztürk de, “Zor bir süreçten geçtik, şimdi önümüzde bir Adana maçı var. Eksiklerimiz çok, inşallah yeni başkanla birlikte bu eksikler tamamlanır. Yani lige iyi bir şekilde başlarız. Bizim şu andaki takımımız düşmemeye oynar gerçek budur. Ama 5-6 tane kaliteli takviye olursa yine ilk on’un içerisinde devam eden bir takım olur. Şu an birbirimizi tanımıyoruz. 8 kişiyiz zaten. Yeni gelen oyuncularla birlikte bir kaynaşma süreci olabilir. Taraftar ve herkesin bize bunun için bir zaman tanıması lazım” dedi.

“BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM”

İzlandalı futbolcu Elmar Bajarnason da yaptığı açıklamada, “Öncelikle tabi ki çok zor bir durumdu bulunduğumuz zaman tam kesinlik belli değildi. Gerçekten benimde kalbim buradan yanaydı. Elazığ halkını, takım arkadaşlarımı, takımımı gerçekten çok seviyorum. Son güne kadar bekledim. Çok şükür ki şu an param ödendi. Geçen seneden kalan param. Şu anda buradayım, burada olmaktan mutluyum” diye konuştu.