Elazığspor’da 5-0’lık Gazişehir Maçının yankıları devam ediyor.

Bu bağlamda Elazığspor Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamada, Gazişehir Maçını yöneten ve verdiği hatalı kararlar ile maçı adeta çığırından çıkaran hakem Çağdaş Altay’a tepki gösterildi.

Açıklamada, Gazişehir maçının sonucunu, hakem Çağdaş Altay’ın verdiği hatalı kararların belirlediği belirtilirken, Türkiye’de ki kariyeri boyunca kırmızı kart görmeyen Lamine Diarra’nın müsabaka sırasında serzenişini kendisine hakaret olarak algılayan Çağdaş Altay, Diarra’yı kırmızı kartla oyundan ihraç ettiği belirtildi.

"POZİSYONUN İRDELENMESİ GEREKLİ"

Maçın son dakikalarında Elmar Bjarnason’un direkt kırmızı kart ile oyundan atılmasının hakem Çağdaş Altay’ın yanlı tutumunu gözler önüne serdiği belirtilen açıklamada, Gazişehir’in ilk golü öncesinde verilen serbest vuruş ve Elazığspor lehine verilmeyen penaltı pozisyonunun mutlak suretle irdelenmesi gerektiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada hakemin müsabaka boyunca tüm takdir haklarını rakipten yana kullandığı ifade edilirken, değerlendirmeler şu şekilde devam etti;

“Elazığspor Kulübü olarak hakemlerden adil olmalarını, herkese eşit bir şekilde davranmalarını bekliyoruz.

HAKEM HATALARININ TEKRARLANMAMASINI ÜMİT EDİYORUZ"

Bu doğrultuda kulübümüzün hakkını sonuna kadar arayacağımızı belirtmek istiyor, bu tür hakem hatalarının tekrarlanmamasını ümit ediyoruz. 

Türlü sıkıntılarla uğraşan kulüplerin birde yanlı, art niyetli uygulamalara maruz kalması ve bunun sonucu olarak stadyumlarda gerginlik ortaya çıkarılmasının zararı, Türk futboluna olacaktır”.