TFF 2. ve 3. Liglerin başlamasına yaklaşık 1 ay kalmasına rağmen halen maçlarını oynayacak saha bulamayan profesyonel takımlarımız Birevim Elazığspor ve Elazığ Belediyespor, şartlar elverdiği takdirde Gençlik merkezi sentetik sahasında iç saha maçlarını oynayacaklar.

Bingöl şehir stadyumundaki eksikliklerden dolayı ön denetimden geçmemesinin ardından yeniden Elazığ’daki tesislere yönelen Birevim Elazığspor kulübü, Gençlik merkezi sentetik sahasının iyileştirilerek hazır hale getirilmesini bekliyor.

Daha önce ihalesi yapılarak müteahhite teslim edilen ve içerisinde basın- protokol tribünü, zemin iyileştirilmesi, çevre düzenlenmesi gibi birçok eksikliklerin giderilmesi planlanan Gençlik merkezi sahasının bir an önce tamamlanması bekleniyor.

Türkiye futbol federasyonu Malatya bölge müdürlüğünden gelen yetkililerin ön denetim yaptıkları Gençlik merkezinde zeminin yanısıra, 2.güvenlik kordonu, tribünler ve çevre düzenlemesi gibi birçok eksikliğin sezon öncesinde giderilerek, profesyonel maçlara hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Ancak Gençlik merkezinin TFF yetkililerince “geçer” not alabilmesi için önceliğin zemin olduğu ifade ediliyor.

Şu an, bir hayli eskiyen ve sert bir yapıya sahip olan Gençlik merkezi zemininde profesyonel futbol oynamak bir hayli zor görünüyor.

Daha önce yapılan ihalede 90 bin lira ödenek ayrılan zeminin iyileştirilebilmesi ve profesyonel takımların oynayacağı şartlara uygun hale getirilebilmesi için, bu 90 bin liralık ödeneğin arttırılarak; zeminin tamamen yenilenmesinin en mantıklı ve doğru karar olacağı ifade ediliyor.

TFF saha denetçilerinin ön denetim yaptığı Gençlik merkeziyle ilgili kararlarının 1-2 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.