Sedat Karataş ve yönetiminin görevi bırakmasının ardından Olağanüstü kongrede aday olmamaları ve yeni seçilen yönetimin kısa sürede istifa etmesi Elazığspor’a pahalıya mal oldu.

Elazığspor’da 2018-2019 futbol sezonu öncesi, mevcut kadroda sadece 6 futbolcu kalırken, neredeyse takımın tamamı dağıldı.

Sezonun sona ermesinin ardından toplam 12 futbolcunun sözleşmesi biterken, kiralık futbolcular Canberk, Halil ibrahim, Hora ve Murat Akça’nın takımlarına dönmeleriyle birlikte bu rakam 16’ya yükseldi.

Emre Öztürk, Alpaslan Öztürk, Sarpong, Diarra, Mehmet Yiğit, Muhammed İldiz ve Serkan Kurtuluş’un serbest kalmasıyla birlikte kadrosundan toplam 23 kayıp veren Elazığspor’da, yine yoğun bir transfer dönemi yaşanması bekleniyor.

Geçtiğimiz sezonu Elaziz Belediyespor’da kiralık olarak geçiren 5 futbolcunun Elazığspor’a dönmesiyle eldeki futbolcu sayısının 11’e çıkacağı Elazığspor’da, yine de yeni sezon öncesi kadronun neredeyse tamamına yakınının değişmesi bekleniyor.

Elazığspor’da Andreas Tatos, Kadir Bekmezci, Orhan Şam, Elmar Bjarnason ve Enes Batın Kaplan’ın sözleşmeleri devam ediyor.