Spor Toto 1. Lig’de kümede kalma mücadelesi veren ve Eskişehir’den puansız dönen Birevim Elazığspor’da, Giresunspor’un Karabükspor’a takılması yüzleri güldürdü.

Son 5 maçını kazanarak rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek olan Bordo-Beyazlı temsilcimiz, inancını devam ettiriyor.

Spor Toto 1. Ligde sezonun bitimine 5 hafta kala Afjet Afyonspor, Eskişehirspor ve Giresunspor ile birlikte kümede kalma savaşı veren ve Eskişehir deplasmanından puansız dönen Bordo-Beyazlı ekibimizde, rakiplerin de puan kaybetmesi yüzleri güldürdü.

Hatay deplasmanında mağlup olan Afjet Afyonspor ile sürpriz bir şekilde Karabük deplasmanından beraberlikle dönen Giresunspor’un puan kayıpları sonucunda, ligin dibinde yaşanan mücadele son haftaya kadar devam edecek gibi görünüyor.

Birevim Elazığspor’un kalan 5 haftada rakiplerine oranla daha kolay maçları bulunurken, özellikle de Giresunspor’u zorlu sınavlar bekliyor. Bu süreçte Abalı Denizlispor, Gazişehir Futbol Kulübü, Adana Demirspor, Hatayspor ve Altınordu gibi güçlü takımlarla karşılaşacak olan Giresunspor’un söz konusu 5 maçtan kaç puan çıkaracağı ise daha şimdiden merak konusu…

Öte yandan kümede kalma yarışında Eskişehirspor ve Giresunspor’a karşı ikili averajı kötü durumda bulunan Elazığspor, Afjet Afyonspor karşısında ise oynanan ilk maçı deplasmanda 4-0 galip tamamlayarak avantaj yakalamış durumda. Bu nedenle Giresunspor’un mutlak suretle puan olarak üzerine çıkması gereken Elazığspor, olası bir puan eşitliğinde ise lige veda edecek.

29. Hafta sonunda puantajda Afjet Afyonspor’un 2, Giresunspor’un 6, Eskişehirspor’un ise 8 puan gerisinde bulunan Birevim Elazığspor’un ligde kalabilmesi için kalan maçlarının tamamını kazanması gerekiyor.