Geçtiğimiz gün Amasya’da yapılan genç bayanlar Türkiye boks şampiyonasında ikinci kez altın madalyayı kazanma başarısını gösteren 64 kilo boksörümüz Gizem Özer ve Antrenörü Cemil Döndü; medya grubumuzu ziyaret ettiler.

ÖZER: AVRUPA’DA EN KÖTÜ FİNAL OYNAMAK İSTİYORUM

Şampiyon boksörümüz Gizem Özer, “Geçen yıl Nevşehir’de yapılan, bu yılda Amasya’da yapılan Genç Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonası’nda 2 defa altın madalyayı aldım. Verdiğimiz emekler sonucu, döktüğümüz ter sonucu, çektiğimiz zorluklar sonucunda altın madalyayı şehrimize getirmenin gururunu yaşıyorum. Geçen yıl Türkiye Şampiyonluğu sonrası Avrupa’da ülkemizi temsil ettim. Çeyrek final maçında verdim maçı. Daha sonra Ukrayna’da yapılan Karpatan Boks Turnuvası’nda 3. lük elde ettim. Allah nasip ederse Avrupa’dan boş dönmeyeceğim. Tüm yüreğimle çalışarak madalyayı ülkemize getireceğim. Bu yıl Avrupa’da en kötü final oynamak istiyorum Allah nasip ederse de oynayacağım. Bu yıl Bulgaristan’da Avrupa Şampiyonası geçen yıl İtalya’daydı, bu yıl Bulgaristan’da. Tarih olarak belli değil ama bir buçuk iki ay sonra büyük ihtimalle maç gerçekleşir” ifadelerini kullandı.

DÖNDÜ: ELAZIĞ’A MADALYAYI GETİRDİ

Gizem Özer’in antrenörü Cemil Döndü ise, “Öncelikle biz bu şampiyonaya 2 ay boyunca antrenman yaparak çalıştık. Sabahları 08.30-09.30 saatleri arasında İl Özel İdaresi Spor Tesislerinde akşamları 17.30-19.30 arasında Yakup Kılıç Spor Salonu’ndaki Kick Boks Salonu’nda, sabahları çabuk ve dayanıklılık, fiziksel çalışmalar yapıyorduk. Akşamları da teknik taktik çalışmaları yapıyorduk. En son tarihimize kadar çok güzel geçti çalışmalarımız. Buradan Amasya’ya gittiğimizde de boksörümüzün maça hazır oluş şeklini biz algılamıştık zaten. Nasip oldu boksörümüz ayın üçünde çekilen kuralarla seri başı olduğu için seri başı bir oldu. Bundan ötürü de boksörümüz o şampiyonada 4 tane maç yaptı. 2 tanesi Ankara Bölgesi, 1 tanesi Mersin, 1 tanesi Ordu. Bunlardan birini orta hakem kararıyla yendi, diğer üç maçını da beşer sıfırlık gibi üstün bir sayıyla maçı aldı, iline altın madalyayı getirdi. Ailelere sesleniyorum. Çocuklarını sporun hangi branşı olursa olsun çocuklarını spora yönlendirsinler. Çocuklarımızın geleceği spordur, kurtuluşudur. Çünkü çocuklarımızı spora yönlendirmediğimiz taktirde çocuklarımızın peşine düşeş arar oluruz. Bu yüzden çocuklarımızı her türlü alışkanlıklardan korumak için başlıca ana temeli, kurtuluş temelinin reçetesi spordur” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL