Ahmet Uygur Boks şampiyonası için ilimizde bulunan Türkiye Boks federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Elazığ’da Avrupa Boks şampiyonası düzenlemek istediklerini söyledi.

GÖZGEÇ: ELAZIĞ’DA AVRUPA ŞAMPİYONASI GİBİ BİR ŞEY YAPMAK DÜZENLEMEK NİYETİMİZ VAR

Başkan Gözgeç, Dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek sporcuların da Elazığ’da yapılmakta olan Ahmet Uygur şampiyonasından çıkacağını belirterek, “Biz Elazığ’a uzun zamandan beri gelmedik. Bizden mi buradan mı kaynaklandı, pandemi oldu deprem oldu derken bizim eksikliğimiz oldu diyelim. Ama biz bunu telafi için geldik. Şu anda sporcu ve antrenör sayısı bin kişi ile size misafir olduk. Bin kişinin otelde ağırlanması güç. GSB’ye bağlı KYK’ya bağlı yurtlarda ağırlanıyoruz. Sporcularla görüşmedim ama telefonlarla konuştuk. Onlarda mutlu olduğunu, otellerden daha temiz olduğunu söylediler. Bugün inşallah maçlara başlıyoruz. Sayıdan dolayı hesap ettiğimiz sayıyı aştık. Bir gün daha buradayız. Benim gönlüm şunu istiyor; Elazığ’da Avrupa Şampiyonası gibi bir şey yapmak düzenlemek niyetimiz var. Ama gelişen pandemi sürecine bağlı. Düşmesi gerekirken artmaya başladı. Sağlık hepimiz için ön planda” dedi.

Olimpiyat oyunlarında kadın sporcularımızın daha başarılı olduklarıyla ilgili soruyu da cevaplandıran Türkiye boks federasyonu başkanı Eyüp Gözgeç, işlerini daha iyi ve ciddi yapıp, disiplinli çalışıyorlar diye konuştu: