Elazığ futbolu günden güne eriyor.

Geçtiğimiz sezonu namağlup Elazığ şampiyonu olarak tamamlamasına rağmen maddi imkansızlıklarla Bölgesel Amatör Lige katılamayan Rüstempaşaspor’un ardından bir kötü haberde bugün bir diğer Bölgesel Lig temsilcimiz Hankendispor’dan geldi.

Lig’e katılım bedelini büyük zorluklarla ödemeyi başaran Hankendispor, maddi imkansızlıklara çözüm bulamayınca sezonun ilk haftasında bugün  ilimizde oynanması gereken 1920 Maraşspor maçına çıkmadı.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle futbolculara lisans çıkaramadıklarını ve bundan dolayı da bugün oynanması gereken 1920 Maraşspor maçına çıkmadıklarını belirten Hankendispor Kulüp Başkanı Arif Seval; gerekli maddi desteği bulamamaları ve ilin ileri gelenlerinin ilgisizliği devam etmesi halinde önümüzdeki hafta 30 Eylül Pazar günü saat: 14.00 ‘de oynanacak olan Elbistan Belediyespor maçına da çıkmayacaklarını ve ligden çekilme kararı alacaklarını ifade etti. Seval, Elazığlı genç futbolculara yazık olacağını söyledi.

Hankendispor-1920 Maraşsspor maçı ile ilgili olarak son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek. Maça çıkmadığı için Hankendispor’un hükmen 3-0 mağlup sayılması beklenirken, ayrıca -3 puan silme cezasının da gelmesi bekleniyor.