Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Liginde mücadele eden Elazığ İl Özel İdare taraftarı önünde konuk ettiği Mardin Büyükşehir Belediyespor’u 83-49 mağlup etti.

Dolu Tribünler önünde taraftarının da desteğini arkasına alan bordo-beyazlılar karşılaşmayı başta sona kadar üstün götürdü.

Karşılaşmayı Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Bilal Çoban ile Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı da izledi.

Müsabakanın ilk periyodunu 22-12 devreyi ise 38-25 önde tamamlayan Özel İdare, üçüncü çeyreği 70-40 karşılaşmayı ise 83-49 galip bitirdi.

İl Özel İdarede Abıgail Margaret 22 sayı ile müsabakanın en skoreri olurken, Deniz Üstün 12 sayı ile oynadı.

ACER: KONTROLLÜ BİR OYUN OLDU

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan İl Özel İdare Başantrenörü Hakan Acer, “Oyuncularıma çok teşekkür ederim. Bugün göstermiş oldukları basketbol müdafaa enerjileri, karakterleri, kazanma istekleri çok üst düzeydeydi. Maçın başından sonuna kadar kontrolümüzde hiç geri adım atmadık. Onları gösterdikleri bu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. İkinci teşekkürümü de takımımızı bu hafta maça asistan arkadaşlarımız iyi hazırladılar, ekibime çok teşekkür ederim. Üçüncüsü de yine bir teşekkürle bitirelim; seyircimizin desteğine, ilgisine, alakasına onlara da teşekkür ederiz. Kontrollü bir oyun oldu. Maçın başından sonuna kadar hep bizim kontrolümüzde olan bir maçtı. Ço doğru oynadık. İlk devrede biraz top kayıplarımız oldu ama ikinci devrede onu biraz daha aşağıya çektik o da bizim için önemliydi. Herkesi tebrik ediyorum. Mardin’e de bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” dedi.