Samsunspor maçında yaşanan nahoş hadiselerin ardından Boluspor maçı ile birlikte deplasman takım taraftarları Kapalı B Tribünü B Blok’da yer alacak.

İl Spor Güvenlik Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek üzere bugün toplandı.

Saat 15.30’da Elazığ Valiliği’nde düzenlenen toplantı, Vali Vekili Mehmet Fevzi DÖNMEZ başkanlığında gerçekleştirildi.

Önemli konuların görüşüldüğü toplantıya, Emniyet Müdürü Doğan CANGÜL’ün yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat ACAR, TSYD Elazığ Şube Başkanı Coşkun KAMAÇ, Atatürk Stadyumu Müdürü Murat ERTÜRK, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI ve Futbol İl Temsilcisi Mustafa GÜR katıldı.

Toplantıda Atatürk Stadyumu’nun Kuzey Kale Arkası tribünün yıkılmasıyla stadyumun mevcut seyirci sayısı 12 Bin 221’den 9 Bin 120’ye düşürüldü.

Buna göre deplasman takımları için ayrılan %5’lik kontenjan da 456 kişi olarak belirlendi.

Sezonun 9. Haftasında ilimizde oynanan Samsunspor Maçı’nda yaşanan nahoş hadiselerin de konuşulduğu toplantıda, yeniden bu tarz olayların yaşanmaması için bir dizi önlem alınırken, hafta sonu oynanacak olan Gaziantepspor Maçının ardından bir sonraki iç saha maçında deplasman takımı taraftarlarının oturacağı tribünün değiştirilmesine karar verildi.

Buna göre sezonun 13.Haftasında ilimizde oynanacak olan Boluspor karşılaşmasında, Boluspor taraftarları Kapalı B Tribün B Blok’ta ayrılan kısımda oturacaklar ve bu bölümde emniyet güçleri tampon bölge oluşturacak.

Bu sayede söz konusu bu tribünün kapalı olması nedeniyle, içeriden ve stat dışından her iki takım taraftarların birbirlerine zarar vermesi önlenecek.