İl özel idare kadın basketbol takımı, bazı takımların katılmama kararı almasının ardından Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmişti.

Bu gelişmenin ardından bordo beyazlı kulüp, katılıp-katılmamayla ilgili konuyu yönetim kurulunda görüşerek karara bağladı.

“AVRUPA TAKIMLARINI İZLETTİRME VE BU MAÇLARIN HEYECANINI YAŞATMIŞ OLURUZ”

Elazığ’ı ilk kez geçtiğimiz sezon temsil ettikleri EuroCup Women’de bu yıl da yer alacaklarını belirten İl özel idare genel sekreteri Ali Şiş “Avrupa Kupalarına katılma bedelini TBF’ye yatırdık. Bu yıl da Avrupa Kupasında ülkemizi ve ilimizi temsil edeceğiz. Geçen yıl Pandemi nedeniyle bu mücadelede ilimizde Avrupa takımlarını ağırlayamamıştır. Beklentimiz bu yıl bu maçların hem seyircili hem de deplasmanlı olarak oynanması. Bunu istiyoruz. Böylece ilimizde Basketbol sevenlere Avrupa takımlarını izlettirme ve bu maçların heyecanını yaşatmış oluruz” açıklamasını yaptı.

Öte yandan transfer çalışmalarına başlayacak olan İl özel idare kadın basketbol takımında transfer komitesinin oluşturulduğunu da belirten Ali Şiş; kulüp başkanı Av. Ahmet Doğuş Cantürk Başkanlığındaki Transfer Komitesinde Ali Şiş, Orçun Coşkun, Vedat Demirbağ’ın yer aldığını belirtti.

“HEDEFLERİMİZE ULAŞMANIN MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ”

Genel sekreter Ali Şiş, “Transfer görüşmelerimizi en kısa sürede tamamlayarak kadromuzu oluşturmak ve Aziz Akkaya Hocamızın yapacağı planlamaya göre yeni sezon hazırlıklarımıza başlamanın heyecanını yaşayacağız. Yapılması planlanan transferler ile hem ligde hem de Avrupa Kupası'nda belirlenen hedeflerimize ulaşmanın mücadelesini vereceğiz” şeklinde konuştu.