Tetiş Yapı Elazığspor’da, antrenman öncesi Elazığspor Teknik Dirktörü Hüseyin Kalpar değerlendirmelerde bulundu.

“KAYBETTİĞİMİZ ZAMAN PLAYY OFF ŞANSIMIZ ZAYIF DURUMA DÜŞEBİLİR”

Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, “Bizim açımızdan çok önemli bir maçımız var Bolu ile çok değerli bir maç. Kabul etmek gerekir. Öyle bir kritik döneme geldik ki oradan kazandığımız taktirde avantajlı duruma geçebiliriz. Kaybettiğimiz zamanda play off şansını çok daha zayıf duruma düşürebiliriz. Bunun bilinci içerisindeyiz. Özellikle bu duruma gelmemesi gerekirdi aslında. Daha önce kaybetmiş olduğumuz Samsun ve Gaziantep maçı var. Onların birisini kazanmış olsaydık şu anda durumumuz çok daha iyi olabilirdi kabul etmek gerekiyor. Aslında ikisini de kazanabilirdik. Fakat burada sıkıntılı günler geçirdiğimi biliyorsunuz özellikle ekonomik yönden. Bu bize ister istemez çok büyük bir zarar verdi. Bunu da kabul ediyoruz ama şu anda artık onu düşünmüyoruz. Düşünmemiz de gerekmiyor. Biz Bolu maçına iyi konsantre olup oradan iyi bir netice ile dönme adına çok önemli görevler düşüyor. Bu görevleri inşallah Bolu maçında gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı.

“KOLAY DEDİĞİMİZ MAÇLAR DAHA ZOR GEÇTİ”

Hüseyin Kalpar, “Hiçbir maç kolay değil. Taktir edersiniz i küme düşen takım lider takımı veya ikinci takımı rahat rahat yenebiliyor. Her şeyden önce bu zamana kadar zor dediğin maçlar daha kolay geçti bizim açımızdan kolay dediğimiz maçlar daha zor geçti. Onun için bu ligde kolay maç diye bir şey yok. Maç maöçtır. Kolay dediğin maçtan da kazandığın zaman 3 puanı alabiliyorsun, zor dediğin maçtan da 3 puan alıyorsun. Kağıt üzerinde kamu oyunun değerlendirmesi avantajlı, dezavantajlı gibi değerlendirilebilir, bu bazen tutmayabilir. Önemli olan o hafta maça konsantre olup maçı kazanmak gerekiyor. Biz sadece ve sadece Bolu maçını düşünüyoruz. O maça iyi konsantre olup, oradan iyi bir netice ile dönmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“KADROYA ALDIĞIMIZDA YANLIŞ BİR TABLOLAR İÇERİSİNDE OLMUŞTU”

Kadro dışı bırakılan Ahmet Aras ile ilgili bilgiler de veren Kalpar, “Ahmet Aras’la da küçük bir parantez açmak istiyorum. Benden önce pek oynamamış pek Ahmet Aras ben geldikten sonra hep oynamış. Bir Manisa maçında oynattık, arkasından geldi burada Bolu maçı oynadı, arkasından Demirspor maçı oynadı ve dışarı atıldı. Sonra bir maç ceza aldı otomatikman dışarı atıldığı için. Sonra yine Erzurum maçında burada oynadı, İstanbulspor maçında sonradan oyuna aldık. Ama randıman alamadık kişiliği ile ilgili hiçbir şey demem ama veriminden dolayı bu Elazığspor kulübünün ondan çok bir şey aldığını söyleyemeyiz. En sonda da Gaziantepspor maçına  kadroya aldığımızda yanlış bir tablolar içerisinde olmuştu. Sonra o maçtan döndükten sonra tavrı devam etti. O zaman bizde dedik ki senin artık burada olman doğru değil karşımıza alıp konuştuk, kulüpte izin verdi o şekilde ayrıldı. Doğrusu o idi benim bakış açım o” diye konuştu.