Kısa adı TSYD olan Türkiye spor yazarları derneği, 55. Kuruluş yıldönümünü kutluyor.

14 Nisan 1963 tarihinde kurulan ve muhabir, yazar, foto muhabiri ile kameramanları aynı çatı altında toplayan TSYD’nin, Türkiye çapında 1655 üyesi, 10 şubesi ve 65 il temsilciliği bulunuyor.

Türkiye spor yazarları derneği Elazığ temsilcisi Coşkun Kamaç da yazılı bir mesaj yayınlayarak TSYD’nin kuruluşunun 55. Yıldönümünü kutladı.

Kamaç yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi, "“Ülkemizin en önemli ve güçlü meslek grubu olan TSYD, isminin önüne Türkiye ibaresini alan ender dernekler arasındadır. TSYD aynı zamanda ülkemizdeki sportif müsabakalarda akreditasyonu yapan kuruluştur. Bu nedenle sorumluluğunu aldığı basın tribününde görev yapan arkadaşlarımızın daha iyi şartlarda hizmet edebilmeleri adına gayret göstermeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren de ilimizde görev yapan spor medyasına mensup arkadaşlarımızın daha iyi fiziki şartlarda görev yapmaları için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah yeni stadyumumuzun yapılıp hizmete girmesiyle basın tribününde çok daha iyi şartlarda hizmet sunacağımızı belirtmek isterim. Bu duygularla TSYD’nin kuruluşunun 55. Yıldönümünü kutluyor, vefat edenlere Allah’tan Rahmet diliyorum."

Öte yandan TSYD Genel merkezi, 14 Nisan Cumartesi günü Levent Camii’nde öğlen namazının ardından ebediyete intikal etmiş kurucular, eski başkanlar ve üyeler için Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi şerif okutturdu.