Karataş’tan, Kanal Fırat’ta Önemli Açıklamalar

Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş, Kanal Fırat televizyonunda “6. Gün” adlı programa konuk olarak, Elazığspor’un gündemine dair önemli açıklamalar yaptı.

Karataş’tan, Kanal Fırat’ta Önemli Açıklamalar

Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş, Kanal Fırat televizyonunda yayınlanan, Alper Cevher’in moderatörlüğünü yaptığı “6. Gün” adlı programa konuk oldu. Başkan Karataş Elazığspor’un gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Karataş konuşmasında, "Elazığspor kulübünden 1 lira bile alacağım yok" dedi ve Elazığspor'un maddi durumunu masaya yatırdı.

Başkan Karataş’ın açıklamalarından konu başlıkları:

“İNŞALLAH HAYIRLI SONUÇLARLA DÖNERİZ”

Elazığspor’umuz da Haziran ayında bir istifa süreci yaşanmıştı. Daha sonra hiç kimsenin aday olmadığı süreçte tekrar bir kongrede devam etme mecburiyeti hissetmiştik ve daha sonra bir kadro kurmaya doğru gitmiştik. Takım kamptaydı. Lig’in başlaması çok yakındı, kamp başlamıştı ve dolayısıyla elimizdeki futbolcularla beraber 7-8 gün içinde diğer transferlerimizi yaparak alelacele takım oluşturduk. Lige başlamıştık, Altınordu mağlubiyeti vardı ama daha sonra Eskişehir, Ankaragücü galibiyetleri ile iyi bir başlangıç yapmıştık. Olumsuzlukların yaşandığı kulüpte daha sonra kırılmalar oldu ve sezonu 23 puanla tamamladık. İkinci yarı içinde kadromuza 7 isim kattık. Küme düşmeme adına Ankaragücü, Rize bizim en büyük rakiplerimiz. Eskişehir Denizli gibi takımlara kendi evimizde puan vermememiz lazımdı. Eskişehir maçını da alarak Lig’e şu an devam ediyoruz. Yarın Ankaragücü ile bir maçımız var ve inşallah oradan da hayırlı sonuçlarla döneriz.

“HAKLILIĞIMIZ MAHKEMEDE ORTAYA ÇIKTI”

Mehmet Altıparmak olayının çokta derinine inmemek gerekiyor. Çünkü bizler konuştukça onlar değerleniyorlar. Çokta kaliteli insanlar değiller. Bizim haklılığımız mahkemede ortaya çıktı. Mehmet Altıparmak açtığı tazminat davasını kaybetti. Akabinde biz onlara bir tazminat davası açtık. Gerek yok. Elazığspor’a getirmek bir hataydı ve geri göndererek hatayı telafi ettiğimizi düşünüyoruz. Konuda da ilerideki günlerde dava sonuçlanırsa onu kamuoyunda paylaşırız. Detaylarını konuşmaya konunun çok inceliklerine girmeyelim.

“PASSOLİG BİZİM ELİMİZDE OLAN BİR OLAY DEĞİL”

Passolig çıkmadan önce engelliler maça ücretsiz olarak giriyordu ama Passolig geldikten sonra engelliler de ücret vermeye başladı. Benim bu konu hakkında bilgim yoktu ve Passolig bizim elimizde olan bir olay değil. Federasyonun istediği ve gençlik spor il müdürlüğünün stadyumlarda uyguladığı bir olay ve programdan sonra bu sıkıntı ile ilgili girişimlerde bulunabiliriz.

“BORÇLARIN HİÇBİRİ BİZİM DÖNEMİMİZİN BORÇLARI DEĞİL”

Elazığspor borçlarından kurtulduğu gün tahta problemi de olmaz, eksi 6 puan gibi küme düşme gibi tehlikeleri de olmaz fakat borçlar devam ettiği sürece futbolcuların alacaklarını almak için bekledikleri iki dönem var. Birincisi yaz döneminde Lig bittiği zaman ki transfer dönemi, ikincisi ise ara transfer dönemi yani içinde bulunduğumuz dönem. Maalesef futbolcular paralarını almak için bu iki dönemi bekliyor. Haklılar alın teri dökmüşler. Fakat bu borçların hiçbiri bizim dönemimizin borçları değil. Tahtayı açmak için İstanbul’a gittim avukatla görüştüm. Spor işleri ile uğraşan bir avukat, çoğu dosyayı biz protokole bağlamış çözüyoruz. Fakat bizden önceki dönemlerde bir futbolcu var ve yüklü bir miktar alacağı var. Son gün onun imzasında bir sıkıntı yaşadık. İmza vermezse tahta açılmıyor. İbrahim Kaş. Parasının tamamını istiyor ve buda ödenmesi mümkün olmayan bir para ve yarısını tedarike ettik. Şubat ayında ödeme taahhüdü imzalayarak transfer tahtasını saat 16.30’da açtık.

“SIKINTILI GEÇECEK BİR GÜNÜ ÇOK ŞÜKÜR ANLIMIZIN TERİ İLE ÇIKARMIŞ OLDUK”

Transfer tahtasını saat dört buçukta açtık. Sadece İbrahim Kaş'a kalmıştı. Tabi burada da Karahan Çelik ve As başkanımız Osman Altungök de Elazığ’da hakikaten hummalı bir çalışma gerçekleştirdiler. Kulüp çalışanlarımızın emeklerini burada söylemek zorundayım. Tahta açılır açılmaz 1 saat içerisinde lisans tahtasını çıkardık. Bu bir ekip çalışmasıdır. Bu sadece Sedat Karataş’ın bir başarısı değildir. Bu Sedat Karataş’ın Karahan Çelik’in, Altungök başkanımızın yönetimde olan üç, dört tane arkadaşımız var. Kulüp çalışanlarımız özellikle İstanbul’da Murat Ertürk. Elazığ’da Eser Ağcabay ve Ali Mülayim kardeşlerimiz böyle hummalı bir çalışama yaparak sıkıntılı geçecek bir günü çok şükür anlımızın teri ile yapmış olduk, çıkarmış olduk.

“CİDDİ ENGELLER VAR”

Sizin bilmediğiniz bizim bildiğimiz çok şeyler var. Ama bunlar bizim takımla alakalı olduğu için yanlış anlaşılmasın. Bunları söylemiyoruz derken birilerinden korkuyoruz manasında değil. Kulüp menfaati kulüp ile birileri tekrardan uğraşmasın diye söylemiyoruz ama ciddi engeller var. Şunu belirteyim biz göreve geldiğimiz yaklaşık 21 aylık dönemde spor totodan hiçbir para alamadık. Bizim resmi bir gelirimiz yok. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Faizlerini hesaplatarak icrasını ek olarak bıraktırdığını da buradan söyleyeyim. 

“KİM BU KULÜBÜN BİR LİRASINI YEMİŞSE RABBİM AHİRETTE HESABINI SORACAKTIR”

Olayın aslını kararını mahkeme süreci belirleyecek. Bu konuda gerekli söz artık mahkemede yargıda. Gerçekten bu parayı vermişimdir. Onu ahirette çıkar herhâlde. Bu dünyada belki insanlar yaptıkları işlere bir kılıf uydura bilirler. Gerçekten öyle midir? Onun orasını bilemem. Kim yapmışsa, kim bu kulübün bir lirasını yemişse rabbim ahirette hesabını soracaktır. 358 bin insanın bu parada hakkı var. Hak etmediği bir parayı hiç kimse hiçbir kurumda almamalıdır.

“BU ADAMLAR, BEN BU KULÜPTEN NASIL DAHA FAZLA PARA KOPARTABİLİRİM EDASINDALAR”

50. yıldaydık bu ay itibari ile 51. yıla girdik. Bu kulüp 51 yılda böyle bir borç görmedi. Şimdi tahtayı açacağız hiç ismini duymadığım bir futbolcu tahtaya engel koydu. Ben itiraf ediyorum Murat Tosun. Kulüpte oynamış Murat Tosun. Adamın borcu yok diye biliyoruz. Adamın elinde evrak var. Gidiyor dosyayı veriyor bu şekilde engel koyuyor. Eski kulüp çalışanları eski kulüp Müdürü normalde alacağı yok. Yeni icralar geldi. Geçen hafta geldi kulübe. Normalde çalıştıklarını almışlar. Dava açmışlar ve kazanmışlar. İş mahkemeleri her zaman işçinin yanında ben cumartesi de çalıştım. Kampa gittik gibi söylemler ile kulübe yansıttılar ve icrada sıraya girdiler. İsimlerini belki kamuoyu biliyordur. Kulübün stadyumda elektriğini açık bırakarak 300 bin, 400 bin zarara uğratan insanlar. Bu günde bu tür şeyler tenezzül ederek icralarını gönderiyorlar. Rabbim hesaplarını sorsun ahirette ben başkada bir şey demiyorum. Çünkü kaybedilmiş davalar bunlar. Bunlar bu kulübün nerelerden geldiğini çok iyi biliyorlar. Siz bilmiyorsunuz ama onlar biliyorlar. Ben geçen yaz ayında ki transfer tahtasına Elazığlı olan insanlar hep engel koydular söyleyince, arkadaş siz de herkes ile çatışıyorsunuz diyorlar. Kan içiyoruz da kızılcık şerbeti mi içtik diyoruz. Maalesef bunu yapanlar yine bizim buranın insanları ve Elazığspor’un ne ağır şartlarda yönetildiğini çok iyi biliyorlar. Bu adamlar aldığı paranın üzerine ben bu kulüpten nasıl daha fazla para kopartabilirim edasındalar.

“İSİMLERİNİ ZİKREDEREK ŞÖHRET ETMEK İSTEMİYORUM”

Buradan söyleyip şöhret etmeyelim. Bu insanlar söylenerek şöhret oluyorlar. İsimlerini zikrederek şöhret etmek istemiyorum. Yaptıklarından dolayı Allah’a havale ediyoruz.

“SEDAT KARATAŞ’IN ŞAHSİ OLARAK ELAZIĞSPOR KULÜBÜNDEN BİR LİRA ALACAĞI YOKTUR”

Bizim kaynaklarımız federasyon ve spor toto kaynakları. Başka kaynağımız yok. Şahsi tekliflerle dönüyor. Ben taahhütname imzaladım. Sayın başkanımız sayesinde ayakta duruyor.  Yaptığı yardımlardan dolayı kendisi üzerinde sıkıntı yaşanıyor. Sayın Başkanım bizi yalnız bırakmadı. Bu kadar parayı kendim ödemedim. Sedat Karataş’ın da kulüpten alacağı yok. Ödediğimiz para bellidir. Sedat Karataş’ın şahsi olarak bir lira alacağı yoktur. Bu benim bir lira vermediğim anlamına gelmiyor. Şahsi senetler imzaladık. Bunlar ödenecek bir şekilde. Benim bir lira dahi alacağım yok. İstesek biz de aldığımız paralarla üstümüze borç yazdırabilirdik. Bu yapıldı daha önce kendilerini borçlandırdılar. Belediye başkanımızdan da yönetim dışında başka kaynağımız yok. Sayın valimiz de arıyor. Maddi kaynak konusunda zorlanıyor.

“YASEMİN HANIM HER YÖNETİME DESTEK OLMUŞTUR”

Elazığspor’a karşılıksız şehirde hibe eden bir iş adamı yok. Yasemin hanım bu yönetime değil her yönetime destek olmuştur. İzmir’e gittiğimizde konaklama yardımı yapmıştır. Yine bunun yanında Celal Koloğlu Yasemin Açık gibi kulübe karşılıksız yardımları olmuştur. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Bir kısım iş adamları Elazığspor’a yardım verdim diyor. Karşılıksız bir lira kimse para vermemiştir. İstanbul’da Ankara’da Elazığ’a iş adamlarımız ne kadar toplanmıştır bilmiyorum. Ben 10 yıl önce Elazığ’a 20 bin lira verdim benden uzak durun diyorlar. Ama yardım etmek lazım. Taraftardan beklenti içine girmemek lazım. Taraftarın, esnafların durumu ortada. Burada yardım etmesi gereken güçlü 8, 10 tane firma var. İsim sponsorluğu için uğraştık 7, 8 ay kimseye veremedik.

“BU YARDIMI İSTEYENLER DİLENCİ DEĞİLDİR”

Söylenen taraf diyor ki, yine mi para istiyorsunuz? Hiç para vermeyen de bunu söylüyordu. Kulübü yaşatma adına göreve gelmişiz. Burayı döndürmek için desteğe ihtiyaç olabilir. Bunu isteyenler dilenci değildir.

“BU KÜLTÜRLE KULÜP YÜRÜMEZ”

Kulüp çalışanları 75 tane çalışan var. Belediye hariç hiçbir gelir yok. Dergi aboneliği için aboneliğe gidersiniz, yine mi dilenciliğe geldiniz tabirleri oluyor. Bu kültürle kulübün yönetilmeyeceğini biliyorum. Bu konuda biz yönetim olarak çok ciddi projeler sunduk. Valilik ve bir kısım yerlere sunduk bir dönüş alamadık. Otoparkla ilgili bir proje sunduk Elazığspor’a verilsin buradaki gelir Elazığspor’a verilsin dedik maalesef bir aşama kaydedemedik.

“MALATYA EZELİ RAKİBİMİZ AMA EBEDİ DE DOSTUMUZDUR”

Transfer yaparken bonservis bedeli ödemedik. Kulübün 1 lirasını dahi zayi etmemeye çalışıyoruz. Futbolcularımızı kiralık olarak alıyoruz. Canberk’i Giresunspor’dan aldık. Orhan Şam Fenerbahçe’de sağ bek oynamıştı. Muhammed İldiz’i Antepspor’dan bonservis bedeli ödemeden aldık. Diarra zaten bizdeydi. Murat Akça’yı saat 21:00’da kadromuza kattık. Heyecanlı, güzel bir futbolcu. Murat Akça için kadro isteği çok fazlaydı. Malatyaspor başkanımız Elazığspor’a gelmesi için ciddi girişimlerde bulundu. Gecenin son transferini de yapmış olduk. Malatyaspor başkanımı da teşekkür ediyorum. Malatya ezeli rakibimiz ama ebedi de dostumuzdur. Malatya ile bizim hiçbir problemimiz yok. Son 10 gündür Malatyaspor başkanının çalışmaları takdire şayandır.

“HUMAM TARIK SEZON SONUNDA İNŞALLAH BİZE GELECEK”

Humam Tarık ile protokol imzaladık. Kulübü ile tek taraflı fesih yapmış. Sezon sonunda inşallah bize gelecek. Ara dönemde kadromuza katmak için ciddi girişimlerde bulunduk Bakanımız Şuay Alpay ile görüştük. Humam Tarık’ın kulüp başkanı Irak hava kulüpleri komutanı. Kulübüne bir baskı uygularsak yazı gönderir diye düşündük. Bizim hava kuvvetleri komutanlığı oraya irtibata geçmeli. Ama hava kuvvetleri komutanı Afrin operasyonunda. Irak’taki büyükelçilik üzerinden girişimlerde bulundu ama son noktayı koyamadık.

Geçmiş dönemlerden kazanılmış tek bir dava yok. Geldiğimiz günün sabahı icra geldi. 26 Mayıs’ta haciz işlemleri ile gelen avukatlarla uğraştık. Bugüne kadar bunlarla uğraşıyoruz.

“2 TARAFTAR GRUBUMUZ BİRLEŞTİLER, DAHA GÜÇLENDİLER”

Taraftarlar diğer şehirlerde tek çatı altında toplandılar. Bunlar daha güçlü ses oldular. Elazığ’daki en büyük iki taraftar grubu da bu girişimde bulundu. İkisi de fedakârlık yaparak bulundukları isimleri bir tarafa bırakıp birleştiler. Bu gerekli çünkü hem kale arkasında hem kapı da her tarafta yeni taraftar grubu var. Diğer kulüpler bu konuda daha erken adım attılar. Elazığ’da da birleşme konusunda çağrıda bulunduk. 2 taraftar grubumuz birleştiler, daha güçlendiler. İsimlerini bırakıp güçlendiler.

“TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞİP TAKIMLARINA DESTEK VERSİNLER”

Diğer taraftar gruplarında bunları katılması gerekiyor. Bu fedakârlığı yapabilirler. Hepsi bizim kardeşimiz. Tek çatı altında birleşip takımlarına destek versinler. Bzi de ciddi bedelelr ödedik kulübü yaşatmak için. “Gençlik 23” ve “Narkoz” birleşip “Efsaneler” oldular. Diğer taraftarlar da tek çatı altında birleşmek zorundalar. Tek çatı altında birleşen taraftar gruplarına yönetim olarak destek vermeye devam edeceğiz. Taraftar gruplarımıza bilet yüklüyoruz, otobüs ayarlıyoruz, pankart hazırlıyoruz. Tek çatı altonda olamayan taraftar gruplarına destek olamayacağız. Onlar da fedakârlık yapmak zorundalar. Biz yönetim olarak böyle karar aldık. Bununla daha güçlü Elazığspor olacağımızı düşünüyoruz. Eskişehir maçında da kötü bir hakem yönetimi vardı. Küfürsüz bir maç geçti. Hakemin hatalarını alkışlarla tepki verdiler. Çağrılarımıza uyuyorlar. Teşekkür ederiz.

“BİR KAZMA VURULDU BU AŞAMADA DA YARIM BIRAKILAMAZ”

Elazığspor yönetim olarak stat olayına müdahil olmak istemedik. Bizi aşan bir konu. Biz sadece projenin detaylarına müdahil olamaya çalışıyoruz. Bu konuda 2 milletvekilimizin ciddi takipte olduğunu biliyorum. Mayıs ayında ihalesinin yapılacağı ile ilgili duyumlar var. Biz bu konuda müdahil olmadık. Takibini yapıyoruz ama bizim yetkimiz dışında gelişen bir olay. Şu an itibariyle konuyu takip eden valimiz var. Diğer vekillerimiz de belki takip ediyordur. Vekillerimiz Ejder Açıkkapı Bey ve Ömer Serdar Bey ile bu konuları konuşuyoruz. Onların takip ettiğini biliyorum. Elazığ olarak bir aşama kaydettik. İhalesi belki bugün itibariyle yapılabilirdi. Ama geçmişe çok fazla takılmaya gerek yok. Bir kazma vuruldu bu aşamada da yarım bırakılamaz.

ELAZIĞSPOR KAPANIRSA NE OLUR?

Elazığspor bu şehrin markası, en büyük STK’sı. Dünyada ilgi alanı en büyük olan spor dalı futbol. Elazığ da bir futbol şehri. Bizim insanımızın aktivitesi çok ama Elazığspor bu şehrin vazgeçilmezi. Bir Bingöl, Tunceli için bunu söyleyemezsiniz. Ama Elazığ, Malatya, Sivas buralar futbol şehri. Bu şehrin insanlarının bir sevdası var. Bu şehrin parka da yola da ihtiyacı var ama bu şehrin insanları futbola aşık olmuşsa bunu görmezden gelmezsiniz.

“SENİN HADDİNE Mİ ELAZIĞSPOR KAPANSIN DEMEK?”

Elazığspor’u seviyoruz. Bana Elazığspor’u kapat diyemezsin.  Bugün televizyonlarda marketçilik yapan adamlar Elazığspor ile ilgili söylemlerde bulunuyorlar. Elazığspor’u kapatalım diye. Senin haddine mi Elazığspor kapansın demek? Elazığspor’u kapatmaya senin gücün yeter mi?  Elazığ’ın onlarca büyük firmaları var. Bunlar İstanbul’da konuşuluyor mu? Onları takip eden bir Elazığlı var mı? Elazığspor bu şehrin markası. İster kabullensinler ister kabullenmesinler.

“BU SAHTEKÂRLIK DEĞİL MİDİR?”

Ben elimden gelenin fazlasıyla yapmanın mücadelesini veriyorum. Ben şunu yapmıyorum. Elazığspor’u kapatın. Borçlar çok kapatın demiyorum. Bu dolandırıcılıktır. Elazığspor’un borcunu futbolcuya, biletçiye, kömürcüye ödememek ne demek? Bu sahtekârlık değil midir?

“PASSOLİG DEVAM ETMEMELİ”

Passolig tribünleri etkiledi. Bence devam etmemeli.

Ankaragücü’ne yeni transferlerimize takımımızı gönderdik. Umarım iyi bir mücadele olur. Şehrimizden duacı olmalarını istiyorum.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2018, 18:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
BORDOBEYAZ
BORDOBEYAZ - 6 yıl Önce

Bu hoca gitmezse düşmemeye oynarız ancak

Dogrucu
Dogrucu @BORDOBEYAZ - 6 yıl Önce

Gardaş asıl bu yönetim gitmezse sadece elazıgspora değil tüm elazığa yazık olur

Dogrucu
Dogrucu @BORDOBEYAZ - 6 yıl Önce

Gardaş asıl bu yönetim gitmezse sadece elazıgspora değil tüm elazığa yazık olur

Nadir
Nadir - 6 yıl Önce

Eski Başkanın ne kadar alacağı var onu neden açıklamıyorsunuz?

SIRADAKİ HABER

banner137