Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Liginde mücadele eden İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı Çarşamba günü deplasmanda Fenerbahçe Gelişim ile karşı karşıya gelecek.

Play-Off yolunda bir engeli daha kayıpsız atlatmak isteyen turkuaz-beyazlılar, müsabakanın son çalışmasını yaptıktan sonra İstanbul’a gitti.

“DEPLASMANLARDA DA AYNI DESTEĞİ GÖRÜRSEK ÇOK MUTLU OLURUZ”

İstanbul’a hareket öncesinde değerlendirmelerde bulunan Baş antrenör Derya Özyer, “Bir kere basketbol seyircisiyle güzel, taraftarıyla güzel. Biz zaten burada o desteği alıyoruz ama deplasmanlarda da aynı desteği görürsek çok mutlu oluruz. Bizim için itici bir güç oluyorlar. O yüzden taraftarımızı içerideki maçlara da dışarıdaki deplasman maçlarına da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİRBİRİMİZE İNANCIMIZ DAHA YÜKSEK”

İl Özel İdareli oyuncu, “Takım ile ilgili moral ve motivasyonumuz oldukça yerinde, birbirimize inancımız daha yüksek. İstanbul’da zor bir deplasmanımız var süper ligden iki oyuncuyu da aşağı indiriyorlar ve onlarla aç yapıyoruz, bizim için daha iyi” şeklinde konuştu.

“HERKESİ BEKLİYORUZ”

İl Özel İdareli oyuncu, “Takım olarak güzel bir galibiyet serisi yakaladık. İstanbul’da da bu çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Elazığlıları maçımıza davet ediyoruz. Çünkü ne zaman dolu tribünlere oynadıysak güzel maçlar kazanıyoruz o yüzden herkesi bekliyoruz” diye kaydetti.

“BU SERİYİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ”

İl Özel İdareli oyuncu, “Yine galibiyet serimize devam etmek istiyoruz, bu zamana kadar arkadaşlarımız geldikten sonra yavaş yavaş oturmaya başladı her şey. Fenerbahçe ardından da evimizdeki Urla maçıyla bu seriyi devam ettirmek istiyoruz” dedi.

“SÜPER LİGDEN DE OYUNCU OYNATACAKLARINI BEKLİYORUZ”

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu ise, “İstanbul’a, deplasmana gitmemizdeki ana sebeplerden birisi de Elazığ derneklerinin ve birkaç Elazığ grubunu da ziyaret edelim dedik, maça davet edeceğiz. Nasip olursa basketbol federasyonuyla bir görüşme yapmayı düşünüyoruz. Kulüp Başkanımızla beraber gidiyoruz. Son periyotlara girdik, bizim üç tane deplasmanımız kaldı. Fenerbahçe’den sonra iki deplasman daha var. Bir hava yakaladık takımımızla, destek olalım yanlarında olalım diye bu yolculuğa çıkıyoruz. Fenerbahçe büyük bir takım. Her ne kadar gelişim takımı ile oynuyorsak da özellikle İstanbul maçlarında üst ligden oyuncu oynatma şansları var, süper ligden de oyuncu oynatacaklarını bekliyoruz. Zorlu bir maç geçecek bizim için ama dediğimiz gibi yakaladığımız seriyi devam ettirmek istiyoruz. Hedefimiz Play-Off sonuna kadar takımın en yüksek sıralamada bitirmesini sağlamak ki bunun Play-Off’dan sonra da bize katkısı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Gelişim, Elazığ İl Özel İdare karşılaşması Çarşamba günü saat 12.00’de Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonunda oynanacak.