İlimiz Kaya Karakaya Lisesi futbol takımı, gözünü yükseklere dikti…

Şimdiye kadar oynadığı tüm karşılaşmalarda yenilmeyerek namağlup yarı final grubuna yükselen temsilcimiz, yarı final grup maçlarının oynandığı ilimizde 2015 Dünya şampiyonu Trabzon 15 Temmuz Şehitleri Anadolu lisesiyle finalde karşılaştı.

Fırat Üniversitesi sentetik sahasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısında sonuca giden temsilcimizi galibiyete taşıyan goller Umut Akbulut ve Muhammet Altunbay’dan geldi.  

İlk yarının son dakikalarında kalesinde golü görmesine rağmen ikinci yarıda 2-1’lik skoru korumasını bilen Kaya Karakaya spor lisesi futbol takımı böylelikle karşılaşmayı kazanarak, yarı final grup şampiyonu oldu.

Kaya Karakaya spor lisesi futbol takımı, 27 Şubat’ta Kuşadası’nda başlayacak final grubu müsabakalarına katılacak.

Türkiye şampiyonu olacak ekip, Mart ayında Hırvatistan’daki dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Şimdiye kadar oynadığı karşılaşmalarda 46 gol atıp sadece 4 gol yiyerek namağlup şampiyonluğa koşan temsilcimizde karşılaşma sonunda değerlendirme yapan Beden eğitimi öğretmeni ve ilimiz antrenörü Ümit Tekoğlu, bu galibiyeti önceki gün vefat eden Furkan Gündüz’e armağan ettiklerini belirtti.

TEKOĞLU: TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNA OYNAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Tekoğlu, bundan sonraki hedeflerinin Türkiye şampiyonu olup, Hırvatistan’da yapılacak olan Dünya şampiyonasına katılmak olduğunu söyleyerek, “Öncelikle çocuklarımızı tebrik ediyoruz. Bayağı bir uzun soluklu maraton oldu. Bundan sonraki etap Kuşadasında olacak. Türkiye Birinciliği için. Çocuklarımızı kutluyoruz. Yani Elazığlı çocuklarımıza güvenelim. Bu gençlerimiz değerl. Şu anda buradan tüm Elazığspor severlerine söylüyorum; yeni bir jenerasyon yakaladık, onu değerlendirelim. Sizlere de ilginizden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu arada bizi destekleyen başta Sayın Okul Müdürümüz, Milli eğitim Müdürümüz bizi yalnız bırakmadılar. Tüm öğretmen arkadaşlarımıza, öğrencilerimizin hepsine ben buradan teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye şampiyonluğuna oynamayı düşünüyoruz” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL