Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına yoğun bir tempoda devam eden Elazığspor’da Teknik Direktör Orhan Kaynak, rakiplerinin lider durumda bulunmasının kendileri için bir şans olduğunu ve Gençlerbirliği’nden çekinmediklerini aktarırken, tek sorunlarının oynadıkları oyunu skora yansıtamamak olduğunu belirtti.

“BİZİM SORUNUMUZ OYUN DEĞİL”

Kaynak, “Milli takım arası hakikaten çok iyi yaradı. Hem oyuncu arkadaşlarımızın oynadığı maç itibariyle hem fiziksel olarak biraz daha kendilerine gelme açısından, Erzurum’daki ölçü açısından baktığınız zaman ilk yarı hakikaten müthiş oynadık. Galip duruma geçtik. Hatta ikinci golümüz ofsayt diye verilmedi, bir penaltımız verilmedi, 3-0 yapabilirdik. Bizim sorunumuz oyun değil. Bizim sorunumuz saha içerisinde skor. Skoru da forvet beceri oyunu. Forvet oyuncum olmayınca Ahmet Aras dışında ne yapıyoruz? Serkan Kuruluş’tan, Eren Cinkılınç’tan geçen yıl hep sağ back oynamış çocuklar bunlar. Sol açıkta Moussa ön libero da oynaması gerekirken sol açıkta Ahmet Aras’la oynamaya çalışıyor. Bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Özelikle bu milli takım arasında bol bol yan top, duran top, gol vuruşu çalıştırıyoruz. Yani atmak zorundayız. Bu oyunumuzda hep böyle geriye düşmeyeceğiz. Sonuçta galipte geleceğiz. İnşallah bu hafta başlar. Gençlerbirliği’de bizim için bir şans. İyi bir takım. Oyun arkadaşlarımla Eskişehir’de oynayacağımız bir maç. Ankara’daki stattan dolayı Eskişehir’de oynayacağız. Bir gün öncesinden gidip inşallah 3 puanla döneceğiz. Buna inanıyoruz. Bizim her zaman yanımızda olduğunu bildiğimiz taraftarımız var. En büyük gücümüz şu anda onlar. Biz de şu anda hakikaten oynadığımız futbola baktığımız zaman skoru yakalayabilmiş veya pozisyonlarımızı değerlendirmiş olsaydık; veya santraforum olsaydı demek istiyorum ama demeyeceğim. Çünkü artık transfer zamanı da bitti. Olsaydı bende 12 puanlı olabilirdim. Öyle bir oyun oynuyoruz. İnşallah bu hafta en azından gol yemezsek her zaman oyun bizden yana olacak. Gol yemediğimiz sürece biz oradan 3 puanla döneriz” ifadelerini kullandı.

“DİARRA GELSEYDİ FİZİKSEL OLARAK HAZIRLANACAKTI”

Elazığspor’da bir türlü çözülemeyen Lamine Diarra konusuna da açıklık getiren Orhan Kaynak, “Lamine ile anlaşıldı transferin son günü. Ama çekler var, garanti çekler herkesin alabileceği çekler. Bunu kabul etmiyor, bütün parasını geçen yıl ve önceki yıldan kalan parasını, önceki yıldan parasını aldı ama geçen yılkileri çek veriyor kulüp ama kabul etmiyor. Hepsini nakit istiyor. Şu anda katılmış olsaydı milli takım arası hem bizim için hem kendisi için çok iyi olacaktı. En azından fiziksel olarak hazırlanacaktı. Çünkü futbolcular sonradan geliyor, Kadir Bekmezci, Serkan Kurtuluş, hepsi hazırım diyor. Sonra bakıyorsunuz ki maçlarda oldukça fazla bireysel hatalar yapıyoruz. Hazır olmadıklarını görüyoruz. En azından şimdi Kadir Bekmezci ve Serkan bayağı iyi duruma geldi. Soner bayağı iyi bir duruma gelip. Soner’in biraz daha ihtiyacı var ama yapacak da bir şey yok. Ahmet’te iyileşiyor” şeklinde konuştu.