Tetiş Yapı Elazığspor’da bugün yapılması planlanan Mali ve Olağanüstü Genel Kurul çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi.

Ertelenen Kongre 26 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’de Elazığ Belediyesi Kongre Salonunda yapılacak.

Ertelenen kongrenin ardından Elazığspor 2. Başkanı Karahan Çelik açıklamalarda bulundu.

ÇELİK ÇAĞRIDA BULUNDU

Çelik yaptığı konuşmada, “Bugün yeterli çoğunluk sağlanamadığı için her iki kongremizi de hem olağan mali genel kurulumuzu hem de seçimli olağan üstü kurulumuzu yapamadık. Önümüzdeki hafta Cumartesi günü inşallah ikinci oturum için yeterli çoğunluk sağlanır. Hem seçimimizi hem mali genel kurulumuzu yapmış oluruz. Bugüne kadar kulübümüze resmi olarak gelen 2 tane liste var. Bunların da ön hazırlıkları yapılarak inşallah bu listelerde başka başvuru olmazsa önümüzdeki hafta Cumartesi günü kulübümüz seçime gidecek. Buradan tüm delegelerimize, genel kurul üyelerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Önümüzdeki hafta genel kurulumuza inşallah bütün delegelerimizi bekliyoruz, teşrif etsinler. Elazığspor’un hakkını savunacak şekilde burada görüşlerini belirtsinler. Seçimlerini yapsınlar ve Elazığspor’un geleceği için bu şekilde bir adım atsınlar. Herkesi önümüzdeki hafta genel kurula bekliyoruz” dedi.

“KULÜP İÇİN ALINMASI GEREKEN ELZEM KARARLAR VAR”

Durumun yönetime aday olmak ya da olmamakla ilgili bir durum olmadığını söyleyen Çelik, “Biz 2 yıl önce yönetimi devralmadan yaklaşık 2 ay Elazığspor için ödemeler yaptık. Yine belediye başkanımızın desteği ile. Aday da değildik zaten. Aday olmamız ve yönetim kurulunu oluşturmamız son hafta gelişen bir olaydı. Kulübün bir yönetimi yoktu. Belki resmi olarak bir yönetim var ama benzer bir durum var.  Aday olmayacağımızı açıkladık.   Kulüp için alınması gereken elzem kararlar var. En azından ben Elazığsporluyum, ben Elazığspor’a destek veririm diyen herkes Elazığspor’a yardım edebilir. Yapılması gereken işlemler için bu katkıları da orada resmi olarak alınır. Elazığspor’un belki bir sorunu halledilmiş olur. Bu herkesin üzerine düşen bir görevdir. Elazığsporluları ve Elazığ halkını bir şekilde Elazığspor’a destek için çağrıda bulunmuş olduk” diye konuştu.

"DEDİKLERİMİZİN ARKASINDAYIZ"

Başkan Adayı Necati Erdem de kongre salonuna gelerek şunları söyledi: “Erteleneceği belliydi ama ben geçen seneki sürecin yaşanmaması için özellikle bugün geldim. Yarın sabah döneceğim. Birde 22’sinde geleceğim. 3 gün evvel kongreye adaylığımızı koyduk. Allah kısmet ederse, genel kurul üyeleri teveccüh ederse bizim planımız projemiz var. Dediklerimizin arkasındayız. Ne varsa sorun ben cevaplayayım bunu rahatlıkla söyleyebilirim çünkü bizim bir yönetim kurulumuz var. 20 kişiyle buraya geleceğiz. Kongreye yüzde 80’i İstanbul’dan inanır mısın iki tane bakan olacak adam var. Kaliteli belediye başkanlığı yapacak adamlar var. Genç dinamik böyle bir yönetimle geliyoruz ve bunun altından çıkacağız. Bak göreceksin yönetimin en hafifi benim. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Alınan para hazır diye bir şey yok. Bunun planını programını biz hazırlayarak geldik. Ben kimseden para talep etmiyorum. Geleceğiz işimizi yapacağız. İşimizi yaptığımız müddetçe karşılığını göreceğiz. Bu demek değildir ki kazandıktan sonra belediye başkanıyla görüşeceğiz. Belediye başkanı bu memleketin belediye başkanı buna karşı her hangi birşeyimiz olmaz."

"YERLİ HOCALARA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

"Benim kimseye ihtiyacım yok ama ben güzel bir kadro kuracağıma inanıyorum" diyen Erdem konuşmasına şöyle devam etti: "Yabancı bir teknik direktör buraya gelmeyecek. Ama isimler hakkında konuşmayacağız. Elazığ’dan üç dört tane hoca ihraç edeceğim ama sahip çıkacağız bu hocalara. Yani Elazığ’dan hoca olmaz diye düşünmüyorum. Türkiye’nin bütün bürokratları Elazığ’dan. Neden teknik direktör çıkmıyor? Demek bugüne kadar bende dahil kulüp başkanlığı yapmışız bütün kulüp başkanları burada sorumlu, hatalı. Bundan sonra yerli hocalara sahip çıkacağız. Elazığspor’u topyekün her yönden geliştireceğiz altyapıya önem vereceğiz. Tek bir şey söyleyeyim 5 sene sonra Türkiye Elazığspor’u konuşacak. Bu gelir gideri bu güne kadar kimse bir şey yapmadı. beyanname gibi her ay gelirimizi giderimizi görecekler. Biz bunu altından kalkarız. ben bunun hesabını kitabını yaptım. Niye ben 10 sene önce çıkmadım?  Şu anda hazırım. Bu güne kadar bu yönetime bir şey yapmamışım demek çok haksızlık olur. Bu yönetim Elazığspor’u komadan kurtardı. Onları takdir edeceksin güzel borç ödediler. İnsan bir şeyin hakkını vermediği vakit onlara karşı hırsızlık yapmış olur. Onlar çok güzel işler yaptı ama bazı şeylerde biz daha iyisini yapacağımıza eminiz. Onlar kötüdür diye düşünmüyorum. Belediye başkanı bu memlekete sahip çıktı. O finansı vermeseydi zaten olmazdı. Bu yönden dolayı belediye başkanını tebrik ediyorum."