Futbol kulüplerinin borçlarının yapılandırılma süreci resmen başladı.

Türkiye Bankalar Birliği ve Profesyonel Futbol Kulüpleri arasında alt yapısı oluşturulan protokolün imzalanmasının ardından, kulüpler bulundukları liglerin gelirlerine paralel olarak başvuruda bulunacakları bankalardan kredi kullanarak borçlarını yapılandırabilecekler.

Bu kapsamda borçlu kulüplerden biri olan ve ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil edecek olan Trabzonspor’a Finansal Fair-Play nedeniyle öncelik tanınırken, başvuru sürecini tamamlayan Bordo-Mavili kulüp borçlarını 2 yıl anapara ödemesiz olmak üzere 5 yıl vade ile yapılandırdı.

Trabzonspor Kulübü, bu gelişmeyi kısa adı KAP olan Kamu Aydınlatma Platformuna bildirirken, yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Şirketimiz; Aktif Bank, Halkbank, Denizbank ve Ziraat Bankası’ndan oluşan konsorsiyum ile mevcut finansal borçlarımızı 2 yılı anapara ödemesiz olmak üzere 5 yıl vade ile yapılandırmıştır. Hem kulübümüz hem de Türk Futbolu için hayırlı olmasını dileriz”.
Yaşanan bu gelişmenin ardından yeni sezonda TFF 2. Lig’de mücadele edecek olan ve mevcut 42,5 Milyon TL borcu bulunan Birevim Elazığspor’un da ilerleyen günlerde borçlarını yapılandırması için girişimlere başlaması bekleniyor.