Elazığ Lisesi uzun bir aradan sonra futbolda tekrar önemli bir başarı elde etti.

Uzun yıllar Elazığ futboluna damga vuran ve birçok futbolcu yetiştiren Elazığ Lisesi bu yıl sessizliğini bozarak, liseler arası futbol turnuvasında Elazığ şampiyonu oldu.

Geçmiş yıllarda Haluk Erdem, Ruhi Bilen, Sedat, İlhami, Önder, Yusuf, Ender, Rıza, Hayrettin, Naim gibi Elazığ'a damgasını vuran futbolcuları kazandıran Elazığ Lisesi bu yıl büyük bir başarıya imza atarak şampiyonluk özlemine son verdi.

Bu yıl da Elazığ'daki amatör kulüplere çok sayıda futbolcu kazandırarak eski misyonunu devam ettiren Elazığ Lisesi, Liseler arası Futbol Turnuvasında; çeyrek finalde Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesini 4-1, yarı finalde Seçkin Temel Lisesini 5 - 1 yenerek finale yükseldi. Final maçında Fırat Anadolu Lisesini 5-1 lik skorla mağlup eden Elazığ Lisesi şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

Okul futbol takımı kupasını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Necati Cengiz'in elinden alırken, Elazığ Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Güneş kupayı okullarına kazandıran öğrencilerini tebrik etti.