Elazığspor’un 2. Lig’e düşmesinin ardından statü gereği bu ligde yabancı futbolcu oynatamaması nedeniyle Lamine Diarra’nın Türk vatandaşlığına geçirilmesi süreci geçtiğimiz günlerde başlatılırken, golcü futbolcu süreçle ilgili ilk kez konuştu.

36 yaşındaki tecrübeli futbolcu, tatil nedeniyle gittiği Antalya’da, Elazığspor’daki kariyer planlamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak Elazığspor’un küme düşmesi konusunu değerlendiren Lamine Diarra, sezona çok zor şartlarda başladıklarını ve çok puan kaybı yaşadıklarını kaydetti. Diarra, ilk yarıdaki kadronun tutulması halinde Elazığspor’un düşmeyeceğini ifade ederken ”Ben de çok üzüldüm ama artık yapacak bir şey yok.” Şeklinde konuştu.

Türk vatandaşlığına geçme konusunda ise işlemlere başlanıldığını ve kabul edilmesi durumunda yeniden Elazığspor’da forma giymek istediğini kaydeden Senegalli futbolcu Lamine Diarra; “Türk vatandaşlığı konusunda işlemlere başladık şuan belli bir şey yok onu da zaman gösterecek. Tabi ki Türk vatandaşı olursam yine seve seve Elazığspor’da oynamaya hazırım. Elazığspor her zaman benim 2.Evimdir. Elâzığ’ı da çok seviyorum. İnşallah tekrar dönerim Elazığspor’a” ifadelerine yer verdi.