AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut Kanal Fırat canlı yayınında Elazığspor’un elektrik sorunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kanal Fırat Spor Koordinatörü Coşkun Kamaç’ın sorularını cevaplandıran Milletvekili Bulut, Elazığspor’un elektriklerinin kapanmasının temel sorununu açıkladı.

“HER KESİLDİĞİNDE AÇILMASI İÇİN MÜCADELE ETTİK”

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Sadece bakanımızla değil başbakanımızla 2 defa görüştük. Hem seçim dönemi hem de seçimden sonra görüştük. Böyle bir borcun ortadan kaldırılması ile ilgili talepte bulunduk. Kendisi bunu kabul etti. Temel sıkıntımız şu, daha sonra muhatap bulunamadığı için bu konuda İrfan bey ciddi bir şekilde ilgileniyor. Aday adayı iken bile ilgileniyor. Bununla alakalı yoğun mücadele içinde. Bir muhatap bulunamadığı için yol katledilemedi. AKSA şunu istiyor, bir muhatabımız olsun, geçmişteki borcumuz ne kadarsa sözleşme imzalayalım ve neticede bu borcun silinmesi için bir sözleşme olmalı. Mesela diyelim formada bir yerde AKSA yazması gibi reklam karşılığında kolda yazması gibi. Sponsorluk sözlenmesinin imzalanması lazım ki mevcut AKSA’nın da bunun muhasebeleşmesi lazım. Şu ana kadar kimse bununla ilgili bir girişimde bulunmamış. AKSA haklı olarak yapılması gerekeni yapıyor.  Ama biz her kesildiğinde açılması için bununla ilgili mücadele ettik. Hemen tavrımızı ortaya koyduk. Şu anda açılması lazım. Bundan sonraki süreç Elazığspor yönetiminin yapması gereken bir şey. Bundan önceki arkadaşımız bununla çok ilgilenmedi. Böyle olunca da faturasını siyasetçiler ödüyor. Biz bundan gocunmuyoruz. Ne Elazığpor’umuzu ne de Elazığspor’luluğumuzu kimse sorgulayamaz. Üzerimize düşen ne varsa geçmişte yaptık ve yapacağız” ifadelerini kullandı.