Birevim Elazığspor’da bir yandan sezon öncesi hazırlıklar devam ederken, diğer yandan da denenmek üzere kampta bulunan genç yeteneklerin durumu da netleşmeye başladı.

Birevim Elazığspor sportif direktörü Mustafa Aksu’nun verdiği bilgilere göre, denenmek üzere kampa alınan Sürsürüspor’dan forvet Görkem Yağcı, Yeni mahalle Belediyespor’dan kaleci Gürhan Yayla, Keçiören Bağlumspor’dan orta saha oyuncusu Türkay Şengönül, Pursaklar belediyespor’dan savunma oyuncusu Doğukan Gümüş, Ankara TKİ’den forvet Bilgehan Koç, Ankara MTA’dan orta saha oyuncusu Doğanay Ulubaş ve Gençlerbirliği’nden forvet Serhat Kaplan’ın durumları netleşirken, bu oyunculardan sadece Sürsürüspor’lu Görkem Yağcı’nın takımda tutulacağı öğrenildi.

Birevim Elazığspor sportif direktörü Mustafa Aksu, transfer yasağı bulunan Birevim Elazığspor’un altyapıya alacağı oyuncuları ancak 6 ay sonra profesyonel yaparak oynatabileceklerini ifade ederek, bu kapsamda yanılma gibi bir lükslerinin bulunmadığını ifade etti.

“OYUNCULARIMIZLA PROFESYONEL SÖZLEŞME İMZALAYACAĞIZ”

Aksu yaptığı değerlendirmede; “Bu denenmeye gelen oyunculardan özellikle forvet ve kanat oyuncusu olarak bizim ihtiyacımız olan bölgelere oyuncu yakalayabilseydik, onları 6 ay burada tutup 6 ay sonra profesyonel yapacaktık. Bu oyunculardan sadece Görkem Yağcı’yı tutmayı düşünüyoruz. Diğer futbolculara şu an ihtiyaç duymuyoruz.  Çünkü 6 ay sonra ancak profesyonel olabilirler. Ne olacağı belli değil. Bizim 18-19 yaş aralığında olan genç oyuncularımız var. Biz onlara yatırım yapacağız. Düşüncemiz şu anda böyle. Görkem’in durumu şöyle, bu yaş kategorisinde kontenjan verildi biliyorsunuz. Bu oyuncumuzu hazır hale getirmeye çalışacağız. Beğendiğimiz, amatör transfer yapabileceğimiz oyuncuları kadromuza katacağız. Kadromuza katacağımız oyuncularımız bizimle beraber antrenmanlara devam edecekler. 6 ay sonra beğendiğimiz oyuncularımızla profesyonel sözleşme imzalayacağız. “ifadelerine yer verdi.

Aksu, Erzurum Palandöken’de yapılacak olan 2. Etap kampında4 veya 5 hazırlık maçları da yapmayı planladıklarını ifade ederken, 3. Etap için Elazığ’da da 4 tane hazırlık maçıyla lige hazır olacaklarını sözlerine ekledi.