Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ eski İl Başkanı ve 1.Sıra Milletvekili Adayı Oğuzhan Demir Elazığspor’un yaşadığı mali sıkıntılarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

“HAFIZALARIMIZDA CANLI DURMAKTADIR”

“Elazığspor ‘Rant Kapısı’ Değildir!” Başlığıyla basın açıklaması yapan Demir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Elazığspor’umuzun son durumu yaşadığı mali sıkıntılar kamuoyunun malumu üzerinedir. 24 Haziran 2018 seçim sürecinde bu konuyu istismar etme yoluna giden şehrimizin seçilmiş milletvekilleri Elazığspor’a kaynak yaratacaklarına, Elazığspor’umuzu kurtaracaklarını defaten ifade ettikleri halde seçim sonrasında en küçük bir yardım dahi söz konusu olmamıştır. Geçtiğimiz günlerde İç İşleri ve Adalet Eski Bakanlığı yapmış olan hemşerimizin yaptığı açıklama ile kurtuluş rotası, reçetesi olarak yine Elazığ Belediyesi işaret edilmiştir. İki sezon önce Elazığspor’un yönetimini devralan ve Elazığspor başkan ve başkan yardımcılığı için 2 Belediye Başkan Yardımcısını görevlendiren Elazığ Belediye Başkanı ise Ak parti Milletvekilleri ve AK Parti İl Yöneticileri arasında yaşanan gerginlikler sonucunda sürecin 2 belediye başkan yardımcısının partiden ihracı ile sonuçlandığı hepimizin hafızalarındadır. Yaklaşık 2 yıldır Ak Parti Elazığ teşkilatı ve milletvekillerinin talebinin asla ve asla Elazığspor’a Elazığ Belediyesi üzerinden herhangi bir şekilde Elazığ’a ait bir kaynağın aktarılmaması yönünde olduğu da hafızalarımızda canlı durmaktadır. Şu an aldığımız bir duyuma göre ise son 10 – 15 günlük süre zarfında Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın direnmesine rağmen bu kez AK Partili Milletvekillerinin desteği, Ak Parti il Teşkilatının onayı ve Eski Bakan Beyinde belediyeyi işaret etmesi sonucu belediye başkanının direncinin kırıldığı ve son tahlilde Elazığspor’un kısmi borçlarının ödenmesi ve transfer tahtasının açılması karşılığında, herhangi bir şekilde rekabet ortamı sağlanmadan, Ankara merkezli Elazığlı bir firmaya, sadece Elazığ’a bu işi yapabilecek klasmanda en az 10 firma varken Elazığ Belediyesi’nin asfalt, altyapı, malzeme temini vb. işlemlerinin bir oldu bittiye getirilmek suretiyle peşkeş çekilmek istendiği net bir şekilde ifade edilmektedir” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞLININ ORTAK DEĞERİ VE SEVDASIDIR”

Demir, “Konuşulan rakamlar bir önceki Belediye Başkanı döneminde verilen ve yıllarca konuşulan, Belediye Başkanı dahil onlarca insanın yargılanması ve cezalar almaları ile sonuçlanan temizlik ihalesinden kat be kat fazladır. Tabiri caizse devede kulak Elazığspor’umuza aktarılacak, deve hamudu ile götürülecek, 5 yıllık geleceğimiz ipotek altına alınacak, gelecek dönemde seçilecek yeni Elazığ Belediye Başkanının da eli kolu bağlanmış olacaktır. Elazığsporumuz, Elazığ’ın marka değeri en yüksek varlığı her Elazığlının ortak değeri ve sevdasıdır. İçine düştüğü sıkıntıdan kurtulması hepimizin ortak gayesi ve derdidir. Elazığsporumuz ile ilgili vaatlerde bulunanların öncelikle vaatlerini yerine getirmesi zaruridir. Öncelikli olarak Elazığspor Yönetim kurulunun ve ilimizin yöneticilerinin maddi manevi fedakarlıkta bulunmaları, ellerini taşın altına koymaları elzemdir. Hiçbir kurum ve kuruluşu şaibe altında bırakmadan Elazığ’ın, Elazığlının kaynaklarını usulsüzce peşkeş çekmeden, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının yenilmediği, rekabet ortamının, adaletin ve kamu vicdanının tesis edildiği bir yöntem belirlenmelidir. Şehrimizde Elazığspor kullanılarak yapılan korkunç rakamlı ihalelerin yarattığı etki henüz ortadan kalkmamışken, halen Elazığspor’un bu insanlara borcu bitmemişken, koca bir şehrin yeni bir ihale faciasına doğru adım adım sürüklenmesine vicdanımız el vermemektedir. Elazığspor her dönem birilerinin rant kapısına dönüştürülmemeli, rantiyecilerin istismar ettiği bir kurum olmaktan kurtarılmalı, kendi kendine yeten bir yapıya büründürülmelidir. Elazığ da Elazığspor da, kaynaklarımız da hepimizin. Kıymetini bilelim” dedi.