Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, katıldığı bir televizyon programında, kulüplerin mali yapısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kulüplerin yapacakları harcamalarda artık yeni bir dönemin başladığını ifade eden Özdemir, bundan böyle UEFA’dan önce Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu işin takipçisi olacaklarını ve UEFA'ya fırsat vermeden varsa eğer; gerekli cezaları ihtardan başlamak üzere, para cezası, kadro cezası ve puan silmeye kadar çok önemli cezalar vereceklerini aktardı.

Kulüplerin şu anda 14 Milyar TL borcunun bulunduğunu ve bu rakamın %80’inin 4 büyüklere ait olduğunu vurgulayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Süper Lig'de bugün 18 kulüp var 10 tanesinin hiçbir borcu yok" sözlerini kullandı.

Kulüp Lisans Talimatına göre kulüpleri 3 yıllık bir periyotta inceleyeceklerinin altını çizen Özdemir, "Harcama limitini verdiğimiz takım ilk yıl yüzde 30'unu aşabilir. İkinci yıl ancak yüzde 15’i aşabilir, üçüncü yıl ne harcama limiti vermişsek onda kalır. Bunu aştığı anda cezaları kolaylıkla uygulayacağız. Bunda kararlıyız, bu yolda yürürken hem UEFA ile hem de Bankalar Birliğimizle görüşerek bu işe girdik. Herkes, biz, kulüplerimiz, bu işe ciddi bakarlarsa Türkiye'de futbolun mali kaosunu, mali sıkıntılarını, mali faciayı atlatabileceğimize inanıyoruz. Bankalarımız bir bir yapılandırma yapıyor, bizim işimiz değil, devletin de işi değil, banka alacaklı, kulübün bilançosu belli, belirli bir periyot ödemesiz süre tanıyorlar, her takımın bilançosuna göre" ifadelerini kullandı.