Yaşadığı maddi kriz nedeniyle teknik heyet ve futbolculara olduğu gibi kulüp personeline de ödemeye yapamayan Tetiş Yapı Elazığspor’da sonunda çalışanlar da isyan etti ve personel sabah saatlerinde grev kararı alarak işi bıraktı.

İçlerinde 14 aylık maaş alacağı bulunan personellerin de yer aldığı kulüp çalışanları, öğlen sonu Başkan İrfan Yumakgil ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaparken, Başkan Yumakgil’den 10 gün içerisinde ödeme sözü alan personel bunun üzerine yeniden işinin başına döndü.

“BUNDA ÇOK SIKINTI YAŞIYORUZ”

Yaşanan krizle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tetiş Yapı Elazığspor Kulüp Başkanı İrfan Yumakgil, “Burada krizleri çözmek için varız. Bunun için uğraş veriyoruz. Ama maalesef şehirde bazı kitlelere bunu anlatamıyoruz. Bunda çok sıkıntı yaşıyoruz. İrlandalıar ve İsrailoğulları ahlaklılar devamlı giydirmeye yazıyorlar. Yine bugün yazmışlardı gördük. Bu kardeşlerimiz, işçi kardeşlerimiz, emekçiler bazıları 14 aydır maaşarını almadığını sizden önce personelimle yapmış olduğum 1 saatlik çalışmada olduğunu öğrendik. Biz daha ondan evvel kulüpteki işçilerin alacakları hakkında bir proje üretmeye çalışıyorduk. Tabi bunun tuzu biberi de bu hadise oldu. Bizim öyle bir işçimiz var ki 36 kardeşimizin içerisinde 2-3 maaş almayan da var, en uzun vade de 14 ay maaş almayan da var. Bu 14 aylık periyoda baktığımız zaman şunu görüyoruz; bu Sayın Sedat Karataş Bey’lerin yönetimine uzanıyor, o günlere varıyor. O günlerde kulübe gördüğümüz kadarıyla akıcı para geldiğinden dolayı primler zamanında ödendiğinden dolayı işçi kardeşlerimiz maaş anlamında çok sıkıntı yaşamamışlar. Nasıl ki primler azalınca ve araya devreler girince bu sıkıntılar çoğalmış” ifadelerini kullandı.

“ACİL OLARAK ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK İÇİN BAZI EYLEMLERE GİRİŞTİK”

Başkan Yumakgil, “Biz Spor Toto’dan bir gelir geliyor bekliyoruz, bir de yayıncı kuruluştan gelen para. Bunu da bildiğiniz gibi direk olarak tefeci ve faizci ekibe gidiyor bu paralar. Birinci sıradaki Alperen İzzettin Erginer ve Cafer denilen şahsa devir edilen paralara gidiyor. Bunu birisi eski başkan oraya devir etti. Bu paralar oralara kayıyor. Bu paraların oraya kaymasından önce işçilerin hakkı kanunen var olduğu için biz işçi kardeşlerimizin alacaklarını savcılık kanalıyla acil olarak çözüme kavuşturmak için bazı eylemlere giriştik. Bazı görüşmeler yaptık. Sağ olsunlar bunu ivedi bir şekilde hızlandıracaklarının sözünü bize verdiler. Bu kardeşlerimizin alacakları kısım kısım alınır. Çünkü Spor Toto’dan aylık gelir 150 bin lira civarlarında. Yayıncı kuruluşta da 800 bin lira civarında. Bu yayıncı kuruluşa işçi alacakları kaydedilmiyor, birinci sıraya geçmiyor. Sadece Spor Toto’da geçiyor. Yani bu kardeşlerimizin de benim muhasebe personelimin çıkardığı rakamlara göre 600 bin küsür civarında. Bunu 4 seferde alabilirler. O zaman da yine bir daha 4 ay alacak yine içeride birikir. Bizim buna göre bir proje üretmemiz lazım” şeklinde konuştu.

“10 GÜN İÇERİSİNDE BİR MAAŞ İÇİN SÖZ VERDİK”

Başkan İrfan Yumakgil, “Bu da nedir? Bizim üreteceğimiz diğer projelerle birlikte bu kardeşlerimize 4 ay daha para vereceğiz ki; sıfır noktaya yaklaşsınlar. Bunun için kendilerine önümüzdeki 10 gün içerisinde bir maaş için söz verdik. Maaşlarını verip bu kötü gidişatı durdurma adına. İnşallah onu veririz ve kardeşlerimizi memnun ederiz. Çok sıkıntı çekiyorlar. Türkiye’nin durumu da malum. Biz bazı yerlere borç ödemede ivedi hareketler ettik, ama maalesef işçi kardeşlerimizi göz ardı ettik. İşçi bir kardeşimin bana ifadesinde haklı olduğunu söyledim. Çünkü emek her şeyin önünde gelir. Emeğin hakkını vereceksin ki insanlar rahat bir şekilde çalışsın. Kardeşlerimizle istişarelerimiz sonucunda ilerinin başına döndüler, çalışıyorlar. İnşallah haftaya gelecek veya gelmesi muhtemel olan paralardan ilk önce onu ödeyeceğiz. Daha sonra futbolcu kardeşlerimizin peşin alacakları konusuna gireceğiz. Ama kulüp şu anda çok büyük bir çıkmazda. Bunun için de bizlerde çalışıyoruz. Sayın Vekillerimizde, Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız da çalışıyor. İnşallah bir şeyler başaracağız.” dedi.

“MEMLEKETİMİZİN KENETLENMESİ LAZIM”

Elazığspor Kulüp Başkanı İrfan Yumakgil, “Ama bu arada birileri de yine facebook’tan, instagram’dan ve bazı yerlerden olmadık şeyler yazıyorlar. Biz memleket için eylem yapıyoruz, çalışıyoruz. Bazı kendini bilmezler için yapmıyoruz. Onların da hukuk cezalarını verecektir diye düşünüyorum. Kulübümüzün bugün ki sportif başarısızlığından dolayı bu eylemleri yapanlar inşallah kulübümüz iyi yere çıktığında mahcup olacaklardır. Biz bunların çalışmasını yapıyoruz, biz bunları daha evvelden de gördük. Memleketimizin kenetlenmesi lazım, birlik beraberlik olması lazım. İşverenlerin, taraftar gruplarının memleketine sahip çıkması lazım” diye kaydetti.

“BİZ BUGÜN KULÜBÜ BIRAKABİLİRİZ”

3-5 çıkarcının feveran ettiği olaylar biz daha önceden biliyoruz, ona göre de tedbir alıyoruz. İnşallah şehir selamete çıkacak diye düşünüyoruz. Biz şu anda bir tüzük üzerinde çalışıyoruz. Tüzükteki hataları veya kötü örnek olduğu konuları düzeltip, tüzük kongresine gideceğiz. Eğer gerekirse iyi sonuçlar almazsak, tüzük kongresiyle birlikte kongrede yapabiliriz. Biz bugün kulübü bırakabiliriz, bıraksak dahil bunu biliyorsunuz, 15 günde yayımlayacaksınız, ikinci 15 günde sürecek, 1 ay gibi zaman aşımına varıyor. Onları bildiğimizden dolayı biz dedik ki; tüzükle birlikte bu işi yapalım. Ona göre çalışalım, ona göre Elazığ’daki erkleri harekete geçirelim. Ama maalesef istediğimiz noktaya gelemedik” diye konuştu.