Haftalardır Profesyonel futbol disiplin kurulundan para cezası alan Elazığspor kulübü bu kez daha ağır bir cezayla cezalandırıldı.

Kastamonuspor maçından dolayı PFDK’ya sevk edilen Elazığspor kulübü, taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezasıyla beraber, 3000 lira da para cezasıyla cezalandırıldı.

Aynı müsabakada kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Kadir Taşoğlu ise 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırıldı.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklama şöyle;

Elazığspor Kulübünün, 15 Aralık tarihinde oynanan Kastamonuspor müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 3.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Elazığspor Kulübü sporcusu Kadir Taşoğlu'nun, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir.

Bu cezanın ardından Elazığspor, ikinci yarının ilk karşılaşmasında evinde konuk edeceği Bayburt il özel idare karşılaşmasını seyircisiz oynayacak.