Rafting Türkiye Şampiyonası Heyecanı Sona Erdi

Tunceli’de 23-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Rafting Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Rafting Türkiye Şampiyonası Heyecanı Sona Erdi

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) tarafından düzenlenen Valiliğimiz ve Belediyemizce desteklenen şampiyonaya ülkemizin çeşitli yörelerinden sporcu, hakem ve teknik heyeten oluşan 500 civarında misafir katıldı.

Yarışların ardından Tunceli Belediyesi – Ümraniye Belediyesi Kardeş Parkında ödül töreni düzenlendi.

Düzenlenen ödül törenine, Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vadat Çolak, 4. Komanda Tugay Komutan V. P. Albay Feridun Bircan, Munzur Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Muzaffer Aşkın, Vali Yardımcısı Akın Zor, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur, GOSBF Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı Fikret Yardımcı, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

“EN GÜZEL YÖRELERDEN BİR TANESİ”

Tunceli Valisi ve Kayyum Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, burada yaptığı konuşmada, “Tunceli’nin doğal güzelliklerine dikkat çekerek, “Tunceli güzel bir memleket. Munzur Nehriyle, yedi ilçesiyle, doğal güzellikleriyle, 1400’den fazla endemik bitkisiyle, ters lalesiyle, Pülümür balıyla, Pertek’teki o güzelim gölüyle ,Çemişgezek Ulukale dutuyla, sadece Ovacık’ta yetişen sarımsağıyla Nazımiye’siyle, Mazgirt’iyle, Hozat’ıyla ülkemizin en güzel yörelerinden bir tanesi.” dedi.

“YÖRE İNSANIMIZA HİZMETİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ”

Vali Sonel, “Jandarmamızdan emniyetimize, Başsavcımızdan Rektörümüze kadar ekip arkadaşlarımızla güzel bir birlik beraberlik örneğimiz var. Şu anda 1 yıl öncesine kadar kötü durumda olan bir arazideyiz. Yeni yapılan parklar, bahçeler, iskeleler, peyzaj alanları, yüzme platformları, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, Ovacık Munzur’dan 80 km’lik alandan çıkan 8.45 PH derecesi olan suyun buraya getirilmesine kadar birçok önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız Tunceli-Pülümür-Erzincan güzergahındaki yolun yapımında 1 milyar TL para aktarımı sağladı. Bize vermiş olduğu bütün desteklerden dolayı Tunceli halkı adına sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, tüm Bakanlarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Şu anda Tunceli’nin çehresi değişiyor.  Düne kadar yılda 10 bin metrekare asfalt yapan bir belediyeydi. Şimdi 950 bin metrekare asfalt yapılıyor. Bu memleket bizim. Birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Tunceli  artık terörle değil, Munzur Nehrinde yapılan rafting, kano şampiyonalarıyla, Ovacık’taki kayak merkezleriyle, doğal güzellikleri ve misafirperver insanlarıyla  anılsın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“SPORCULARIMIZI, HAKEMLERİMİZİ, TEKNİK HEYETİMİZİ KUTLARIM”

Tuncay Sonel, Rafting Türkiye Şampiyonasının ilimizde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Munzur Nehri’nin 36 Km’lik kısmı uluslararası rafting parkuru ilan edildi. Bunun için GOSBF Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı Fikret Yardımcı’ya teşekkür ederim. Bu organizasyona vermiş olduğu desteklerden dolayı özellikle Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a ve Çay İkram Tır’ını Rize’den Tunceli’ye gönderen Çaykur’a teşekkür ederiz. Tunceli’de 5 gün boyunca çok güzel bir organizasyon izledik. Sporcularımızı, hakemlerimizi, teknik heyetimizi kutlarım” diye konuştu.

Düzenlenen törende, protokol üyeleri tarafından takımlara kupa ve madalyaları, teknik heyet ve hakemlere ise Belediyemizce hazırlanan yöresel armağan paketleri verildi.

 Yarışma sonucunda yapılan puanlamada şu takımlar dereceye girdi:

U19 kadın erkek karışık ;

1. Rizespor  2. Çaykurspor, 3. Düzce Cumayeri Belediyesi 4. Van çatak A takımı 5. Van çatak B takımı

Mix Open;

1. İstanbul Göztepe Rafting Kulübü 2. Dalaman Belediyesi 3. Ardeşen Belediyesi 4. Pertek Belediyesi A takımı 5. Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Takımı

U19 Women;

1. İstanbul Göztepe Rafting Kulübü 2. Dalaman Belediyesi 3. Pertek Belediyesi 4. Yahyalı Belediyesi 5 Hakkari Cilo B takımı

U23 Man;

1.Çaykur 2.Dalaman belediyesi 3. Yusufeli Belediyesi A takımı 4.Yusufeli Belediyesi B takımı 5. Pertek Belediyesi

Open Women;

1.Pertek Belediyesi 2. İstanbul Küçükyalı 3. Dalaman Belediyesi 4 Ardeşen belediyesi 5 Hakkari Cilo

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137