Rüstempaşa spor kulüp başkanı Hamit Erulaş, maddi imkansızlar nedeniyle kulüp faaliyetini durdurduğunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.  Geçtiğimiz sezon Elazığ 1. amatör kümede mücadele eden ve namağlup şampiyon olan Rüstempaşaspor, Spor Toto Bölgesel Amatör Kümeye yükselmişti. İki sezon art arda şampiyonluk yaşayan takım spor gündeminde adından çokça söz ettirmişti.

Kulüp faaliyetlerini durduğunu açıklayan Hamit Erulaş: “Elazığspor gibi kendilerinin de kandırıldıklarını ve son müracaat tarihine kadar beklediklerini ancak söz verenler sözlerinde durmağı için buna mecbur kaldıklarını ifade etti.

“ÖFKEM BİR KAT DAHA ARTTI”

Erulaş, “İş adamı var, dün Elazığspor Kulüp Başkanı Murat Yümlü’nün açıklamalarından sonra, basına verdiği listede 400-500 tane Elazığ’ın yakından bildiği, tanıdığı, iletmeler, fabrikalar, bireysel insanlar, herkesin verdiği rakamları gördüm. Aslında öfkem bir kat daha arttı. On milyonlarca lira yok” ifadelerini kullandı.

“BU KULÜBÜ MUTLAKA AÇIP DEVAM EDECEĞİM”

Hamit Erulaş, “Rüstempaşaspor Kulübünü kapattım. Faaliyetlerini durdurdum, kapattım demeyeyim. Çünkü ileriki zamanda bu içimde bu ukdedir. Bu kulübü mutlaka açıp devam edeceğim. Bunun cböyle olmaması lazımdı. Şimdi 2010 yılıyla 2018 yılı arası Gençlik Spor Bakanlığından, İç İşleri Bakanlığından, Kalkınma Bakanlığından Elazığ’a spora harcanmak üzere 50 milyon lira verildi. Resmi kayıtlardır bunlar. 2010 yılından 2018 yılları arası Kalkınma Bakanlığından, Gençlik Spor Bakanlığından ve İç İşleri Bakanlığından Elazığ’da spora harcanmak üzere 50 milyon TL projelerle para geldi. Devlet bu kadar gençliğe özen gösterirken, destek verirken, ilimizin siyasetçilerinin bu denli duyarsız kalması bizi bu noktaya getirdi. Kendimiz için hiçbir şey istemedik. Tamamen Rüstempaşaspor Kulübünün geleceği, gençleirn gözündeki ışığı yükseltmek, Elazığspor’a alttan futbolcu yetiştirip, dışarıya bağımlı yapmamak, niyetimiz. Nasip olmadı” şeklinde konuştu.

“SİYASETÇİLERİNE SESLENİYORUM; BIRAKIN RÜSTEMPAŞA’YI ELAZIĞSPOR’A SAHİP ÇIKIN”

Başkan Erulaş, “Yani yazık diyorum sadece. Elazığspor’u düştüğü durumu gördükten sonra içime bir nebze de olsa bir rahatlık geldi. Çünkü kendi kendime dedim ki, bir dur; koca Elazığspor bu durumdayken, sen bir mahalle takımısın, kimse senin derdini anlamaz. Gerçekten ilimiz siyasetçilerine sesleniyorum. Bırakın Rüstempaşa’yı Elazığspor’a sahip çıkın. Arkadaşlar bu hepimizin ortak değeri. Rüstempaşaspor’lar gelip geçicidir. Ama Elazığspor bir memleketin marka değeridir. Bizim kesinlikle tek değerimiz vardır; Elazığspor. Bugün bakıyorsun, dün ki açıklamaları hakikatten utanarak izledim. Şimdi elektrik borcu 10 bin liranın hesabını yapıyorlar. CBu gerçekten ayıp bir şey. Yapmayın. Vekil ise vekillik yapmasın, Kulüp Başkanıysa, 10 lira bulamıyorsa Kulüp Başkanlığı yapmasın. Benim param olsa ben cbugün Elazığspor Kulüp Başkanı olurum, cbu işi de baba baba götürürüm. Ama şu anda o imkanlarımız yok. İmkanları olanların da görüyoruz durumları ortada. Gerçekten yazık” dedi.