Şavaklılar derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği halısaha futbol turnuvası oynanan final karşılaşmasıyla sona erdi.

Sarıbalta Şehitleri anısına düzenlenen bu yılki turnuvaya toplam 25 takım katıldı.

Turnuvanın finalinde İliç köyünü mağlup eden Yılangeçiren köyü turnuvanın şampiyonu olurken, ikinci İliç köyü, üçüncü Demirtaş köyü ve dördüncü de Börüler köyü oldu.

DOĞAN: HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUM

Turnuvanın final müsabakası öncesinde bir konuşma yapan Şavak Der başkanı Naim Doğan, “Bu süreç içerisinde yaklaşık 40 gündür devam eden Şavaklılar Derneğinin futbol turnuvası kardeşlik havası içerisinde, dayanışma içerisinde çok şükür geçti. Ve bugünde final maçını oynadık. Ben burada Şavaklılar Dernek Yönetimi adına bütün futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Özellikle tabi 25 takımın tamamına ben teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu etkinliğin, bu turnuvanın mağlubu yoktur. Katılan bütün takımlarımız bu turnuvanın galibidir. Tabi özellikle şu anda zevkle ve heyecanla takip ettiğimiz İliçspor ile Yılangeçiren takımlarımızı özellikle tebrik ediyorum ve bu anlamda şampiyonluğu hak eden Yılangeçiren’i de tebrik ediyorum. Bundan sonraki turnuvalarda da hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

UZUN: BİRLİKTELİĞİ SAĞLAMA ADINA EN BÜYÜK ÖRNEĞİNİ GÖSTERDİNİZ

MÜSİAD başkanı Hasan Uzun da yaptığı konuşmada, “Hakikatten futbolun kardeşlik ve birlikteliği sağlama adına en büyük örneğini gösterdiniz. Daha önceki yıllarda ben kendim takip edemedim ama bu yıl bizzat geldim birkaç tane maça. Belediye Başkan Adayımızda Amatör Spor Kulüplerinden anlayan genç, dinamik, önümüzdeki süreçte inşallah bu mücadeleden bir amatör takım çıkarsa da sürekli Elazığ’da bu işi futbol yeteneği olan Şavak aşiretinin gençleri kaybolmadan o sahada olurlarsa herhalde güzel olur” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: HEMŞERİLERİMİZLE BİR ARADA OLMAKTAN DOLAYI MUTLU OLDUĞUMU İFADE ETMEK İSTİYORUM

Turnuva sonunda şampiyon olan Yılangeçiren köyü takımına kupasını takdim eden Ak Parti Elazığ belediye başkan adayı Şahin Şerifoğulları ise, “Toplumumuzun geleneksel yaşam kültürünü en iyi şekilde yansıtan Şavaklı hemşerilerimizle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Çok anlamlı bir turnuva. Sarı Balta Şehitleri adına yapılan bir turnuva. 25 takım, 300’e yakın sporcunun katıldığı bu turnuvada sporun yanında aynı zamanda birlik ve beraberliği, kaynaşmayı pekiştiren bu turnuvayı organize eden dernek başkanımız Naim Doğan Beyefendiye şükranlarımızı arz ediyoruz. Turnuvanın şampiyonu Yılangeçiren köyümüzü de tebrik ediyoruz. Allah başarılarınızı daim etsin” diye konuştu.

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyalar verilirken, turnuva sonunda toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi.

HABER: SITKI TAŞEL