Şavak-Der’in organize ettiği ve bu yıl 3.’sünü düzenlediği Şehit Er Mesut Koyun futbol turnuvası final maçıyla sona erdi.

Turnuvanın ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ, Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Şavak-Der yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.

Turnuvanın final müsabakası Demirtaşspor ile Albay İletişim arasında oynanırken, rakibini 2-1 mağlup eden Demirtaşspor şampiyon oldu.

Final müsabakasının ardından Şavak-Der Başkanı Naim Doğan, Şehit ailesi adına Sait Kılıçtürk ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ konuşma yaptılar.

“BU TURNUVADA MAĞLUP DİYE BİR TERİM YOKTUR”

Naim Doğan, “Hiç şüphesiz turnuvamızın amacı Şavaklıların kaynaşması, birlik, beraberliğin kazanması. Gençlerimizin birbirini tanımaları amacıyla düzenlenmiştir. Bu anlamda turnuvamız amacına ulaşmıştır. Final maçı oynandı, final maçının galibi Demirtaşspor oldu. Demirtaş sporu tebrik ediyorum. 2. Olan takımımızda büyük bir çaba sarf etti o takımı da tebrik ediyorum. Şüphesiz turnuvaya katılan 21 takımımız bu turnuvanın galibi olmuştur. Bu turnuvada mağlup diye bir terim yoktur” ifadelerini kullandı

“OYUNLARA RAĞMEN MİLLETİMİZ AYAKTA DURUYOR”

Sait Kılıçtürk, “Öncelikle ülkemizi çeşitli oyunlarla parçalanmaya çalışıldığı şu dönemlerde bile al bayrağımız göklerde şanlı bir şekilde dalgalanıyorsa bu millet birlik ve beraberlik içerisinde ayakta duruyorsa aziz şehitlerimizin sayesindedir. Vatan, millet ve ezan diyerek bu uğurda şehit düşen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

“2 TAKIMDA ÇOK GÜZEL BİR MÜCADELE SERGİLEDİ”

Yusuf Dumandağ, “Şehidimiz Mesut Koyun’un adına düzenlenen Şavaklılar derneğinin düzenlemiş olduğu turnuvaya geldik. Çok güzel bir futbol turnuvası izledik. Uzun zamandır yaklaşık 1 aydır süren bir futbol turnuvası. Final karşılaşmasını izledik. Ben öncelikle 2 futbol takımını da tebrik ediyorum. 2 takımda çok güzel bir mücadele ortaya koydu. Tabi kazanan Demirtaş takımımız oldu ben onları yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara ödülleri verildi.