Malatya’nın Akçadağ kavşağında trafik kazası geçiren ve Fırat Üniversitesi hastanesinde tedavi altına alınan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar’ın sağlık durumu iyiye gidiyor.

“KAZA GELİNCE FEZA DARALIRMIŞ HAKİKATTEN”

Kaza anını anlatan Sedat Acar, “Öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Bizi izleyen bütün hemşerilerimize, dostlarımıza, iki gündür yoğun, giden gelen, telefonlarla arayan bütün dostlarıma özellikle teşekkür etmek istiyorum. Hafta sonu Ankara’da bir toplantımız vardı, Vakfımızın Genel Kurulu vardı. Biz de delege olduğumuz için Ankara’ya kendi özel aracımla, genelde Ankara olunca; Genel Müdür arkadaşlarımızla konuşuyoruz, hazır Ankara’ya gitmişken dairenin de işlerini konuşmak için hafta içine getirip bir, iki gün önceden gidiyoruz. Yine öyle bir program yaptık. Hep gittiğim yollardı, sakin bir şekilde çok sürat ta yapmam. Çıktım yola; Malatya’yı falan çıktım. Elbistan yol ayrımını da geçtikten sonra rampaya doğru o arada kafamda tasarlıyorum işte yarın falan Genel Müdür Yardımcımıza uğrayacağım, onunlar şunu konuşacağım, Karakoçan’ı konuşacağım, Baskil’i konuşacağım tarzında kafamda şeyleri planlarken kaza gelince feza daralırmış hakikatten. Bir anlık bir dalgınlık ile yolun dışına çıktığımı fark ettim. Çıktığım kısım da ön tarafta çalışmamalar yapılıyordu, yol kenarında sular için yapılan kanallar, betonlar dökülmüştü. Benim düştüğüm yerde yoktu ama tam onlara doğru kafa üstü araçla onlara çarptım” ifadelerini kullandı.

“İNSAN KENDİ EVİNDE OLUNCA FARKLI OLUYOR”

Acar, “Rabbime şükürler olsun emniyet kemerim takılıydı, önce Rabbimin yardımıyla. Yoksa o araçtan ben ne çıktıktan sonra baktım ki öyle çıkılacak gibi değil ama Cenab-I Allah muhafaza ediyor. Belki üç, beş tane garibanın bizlere olan dualarından da kaynaklanan ki ben ona inanıyorum iman etmiş bisr insanım o noktada. Oradan bir şekilde, bir hafif takla atar agibi olmuş ve çamur vardı. Çamura araç battı, iyiki de öyle oldu, çok fazla takla olmadı. O arada ben sağımdan bir aracın geldiğini gördüm, benim kaza yaptığımı fark etmedi ters tarafa döndüm bende. Ambulansa geçtim, ambulansla Malatya’ya kadar getirdiler. Orada sağ olsunlar Baş Hekim hocamıza teşekkür ediyorum. Oradaki İl Müdürümüz olsun, bütün spor camiasında ki insanların hemen haberi oldu, geldiler. Çok büyük bir kalabalık oluşunca orada da tedavi olabilirdim. Hatta doktorlar onu önce önerdiler. Sonra dedim ki bu böyle zor olur gelen giden açısından. Rabbim dostlarımızın eksikliğini vermesin. Kendi evimizde olalım dedik, kendi yerimizde olalım dedik. Çünkü hastalığın bir özelliği de o. İnsan kendi evinde olunca farklı oluyor. Geldik, iki gündür de buradayım. O kadar yoğun gelenler, o kadar yoğun telefon trafiği var ki ben bunların sayesinde Rabbimin bizleri muhafaza ettiğini, böyle zor bir kazadan ciddi hiçbir yara almadan, sadece belimde hafif iki tane kemikte hafif bir kırık var. Herhangi bir ameliyata da gerek duymadı hocalarımız hem Malatya’daki hocalarımız da aynısını demişlerdi, buradaki hocalarımız da. Sadece belli bir süre yatarak, bir süreden sonra da korse kullanarak bu işin o kemiklerin kendi kendini tedavi edeceğini, kaynaşacağını söylediler” dedi.