A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 11 Haziran-11 Temmuz'da düzenlenecek EURO 2020 öncesi milli takımın son durumu hakkında değerlendirmede bulundu.

EURO 2020'ye iyi bir sonuç alarak başlamak istediklerini vurgulayan tecrübeli teknik direktör, "Bizim için gruptaki üç karşılaşma da zor ama en zoru ilk maç. Üç takım arasında İtalya'yı bir kademe daha yukarı koyuyorum. Açılış maçında karşılaşacağız. Her zaman Avrupa ve dünya şampiyonalarında yer alan ve futbol ülkesi olan bir takım. İtalya maçında iyi oynamak ve başarılı olmak bize çok büyük katkı yapacak. Alacağımız iyi sonuç, galibiyet veya beraberlik bize avantaj sağlar ama mağlubiyet de bizi bitirmez. İtalya maçını kazansak da yine garanti değil, Galler ve İsviçre karşılaşmaları da önemli. Hedefimiz gruptan çıkmak, bunun için de güzel futbol oynamak ve fair play duygularından asla vazgeçmemek" dedi.

"İlk hedefimiz İtalya maçı ve gruptan çıkmak"

Şenol Güneş, yarı final maçlarının yanı sıra finale ev sahipliği yapacak Wembley Stadı'nın kendisi için ne ifade ettiği yönündeki soruya ise "Wembley güzel saha. Londra önemli. Gruptan çıktıktan sonra gidebiliyor ya da direkt finalde orada olabiliyoruz. İnşallah hedefimize ulaşırız. Hedefleri hep çok uzun vadeli düşünüyorum ama buna takılmam, öncelikle merdivenin ilk basamağını düşünürüm. İlk hedefimiz İtalya maçı ve gruptan çıkmak" şeklinde cevap verdi.