Gazişehir Futbol Kulübü’nün Spor Toto 1. Lig Play-Off finalinde rakibi Hatayspor’u eleyerek Süper Lig’e yükselmesi ile birlikte Spor Toto 1. Lig’de 2019-2020 futbol sezonunda mücadele edecek olan takımlar da belirlenmiş oldu.

Buna göre Süper Lig’e yükselen; Abalı Denizlispor, Gençlerbirliği ve Gazişehir Futbol Kulübü ile TFF 2. Lig’e düşen; Afjet Afyonspor, Birevim Elazığspor ve Kardemir Karabükspor, önümüzdeki sezon Spor Toto 1. Lig’de yer almayacak.

2018-2019 futbol sezonu sonunda Süper Lig’e veda eden Akhisar Belediyespor, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor ve Bursaspor Spor Toto 1. Lig’in yeni ekipleri olurken, TFF 2. Lig’de şampiyon olan Menemen Belediyespor, Keçiörengücü ve Fatih Karagümrük de yeni sezonda Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek.

Öte yandan geride bıraktığımız sezonda da Spor Toto 1. Lig’de yer alan; Hatayspor, Osmanlıspor, Adana Demirspor, Altınordu, Ümraniyespor, Boluspor, Altay, İstanbulspor, Adanaspor, Giresunspor, Eskişehirspor ve Balıkesirspor Baltok yeni sezonda da Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek.