Elazığspor sevenlerinin uzun süredir beklediği stadyum yıkımına başlandı. Konuyla ilgili olarak durumu değerlendirmek için Kanal Fırat Ana Haber bültenine canlı olarak bağlanan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, “Elazığ stadyumu meselesi uzun süredir Elazığ’ın gündeminde olan bir meselesi idi. Biz vekil arkadaşlarımızla göreve başladığımız ilk günden beri bununda Elazığ’ın diğer sorunlarında olduğu gibi hep takipçisi olduk. Ancak uzun süredir. Elazığ’ın gündeminde olmasından dolayı çok speküle edilen bir durum haline geldi. Elazığ’ın gündeminde olan bu konunun üzerinde her zaman durduk. Hatırlarsanız ben katıldığım bir televizyon programında bu stat buraya yapılacak gibi çok net bir ifade kullandım. Belki gecikilmişti. Elazığ bunu çoktan hak etmişti ancak şartlar bugün için gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Stadyum Yıkılırken Maçlar Devam Edecek

Serdar,“Kamuoyunun çok iyi bildiği Fenerbahçe Stadı modeli vardır. Stat yıkılırken takımın oyununu maçlarını etkilemeyecek şekilde bölüm bölüm yıkılıp inşa edilecek. Elazığlı gençlerimizde arzu ettikleri ve özlemle bekledikleri o stadyuma inşallah kavuşmuş olacak” diyerek bu durumun sevindirici olduğunu dile getirdi.

Sezon Arasında Saha Kaydırılacak!

Maçlara engel oluşturmaması açısından yıkıma kale arkasından başlandığını ifade eden Serdar, “Maçların sonuna doğru maçların bitimine doğru sahanında kaydırılması hususu var. Bu ileriki aşamada gerçekleştirilecek. Sezonun kapalı olduğu dönemde stadın sahası da belli bir miktar yön ve mesafe olarak kaydırılacak” dedi.

Takımın Maddi Durumu Ne Olacak?

Stadyum yapıldıktan sonra kulübü spordan elde edilen gelirlerle değil de başka desteklerle ayakta tutmak gerektiğini dile getiren Serdar, “Elazığspor Kulübü çok uzun süredir. Biliyorsunuz ki maddi sıkıntılar yaşıyor. Bu tür sorunlar yaşanırken de ben ve arkadaşlarım hep kulübün yanında olmaya çalıştık. Yönetimle istişareler yaptık. Bu gelir oluşturma hususunu da zaten biz stadın yapımında düşünmüştük. Yeni statta oluşacak showroomlarında takıma gelir açısından kulübe verilmesi hususunda ilerleyen aşamada bunu da gerçekleştirmiş olacağız” diyerek maddi yönden takımı ayakta tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

“AKSA Firması İşi Yokuşa Sürerse Bir Şehri Karşısına Almış Olur”

Kulübün elektriklerinin kesildiği ilk gün Kulüp Başkanı Sedat Karataş’ın kendisini aradığını belirten Serdar, “Beni aramasıyla ben hemen EPDK Başkanı ile görüştüm. Bu durumun ciddi bir sıkıntı getireceğini yük getireceğini söyledim. Şuan enerji firması özel sektör olabilir ama sonuçta şehir için markalaşmış bir değerin hayatiyet damarlarını da kapatacak bir uygulamadır bu kesinti. Gençlik ve Spor Bakanıyla da bu konuyu görüştüm. Onlarda Genel Müdürleriyle bu konu hakkında pozitif yaklaşmaları hakkında görüşleri de oldu” ifadelerini kullanarak kulübün geçmiş yıllardan ciddi bir borcu olduğunu ve bu yüzden borcun yapılandırılması hakkında görüşmelerin yapıldığını belirtti.