Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ ziyaretinden sonra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Elazığ Stadyumunun yeniden yapılması konusu üzerinde önemli çalışmaların gerçekleştiğini söyleyen Elazığ Gençlik İl ve Spor Müdürü Sedat Acar, Elazığ stadyumunun çalışmaları önem verdiklerini dile getirdi.

Acar, resmi sürecin başlamasının ve teknik ekiplerin gelip, stadın incelenmesinin belirli bir zaman arz ettiğini aktararak, “Resmi işlemler bugün bitti. Bu yüzden kuzey tribününde yıkım işlemlerine bugün başlandı” dedi.

Acar, lig bitene kadar ellerinden geleni yapacaklarını, onun ardından çalışmaların tam anlamıyla hızlanacağını kaydetti.

Müdür Acar stat kapasitesi hakkında ise şunları söyledi: “Bu konu bir türlü netlik kazanmadı. Stadın inşasının aynı yerde olacak. bu yüzden stadyumun oturulacağı alanın değerlendirildiği 20 bin olursa çalışmalar ile bunu 23 bin yapmak istediklerini aktardı.

Şükrü Saraçoğlu stadının örnek alınacağını ifade eden Acar, Karabük ve Batı’da birçok stadın bu şekilde yapıldığını, marka olan merkezli olan statların kalkmadığını sadece dönüşümlü olarak elden geçirilip yapıldığını, Elazığ stadının da bu şekilde olacağını söyledi.

Acar stadın, on numara bir stat olacağını vurgulayarak, stadın Elazığlılara hayırlı olmasını diledi.