Sosyal medyada dolaşan iddialar ve kulüp başkanı Sedat Karataş’ın istifasının ardından Elazığspor’lu taraftarlar saat 21.00 da demokrasi meydanında toplanmaya başladılar.

Demokrasi meydanında toplanan taraftarlar Elazığspor’la ilgili maddi sıkıntıların çözülmesi için sloganlar atarak Demokrasi Meydanından öğretmenevine yürüyüş gerçekleştirdiler.

Öğretmenevi önünde, toplanan taraftarlar adına açıklama yapan Narkoz Taraftar Grubu Başkanı Mücahit Biçer, “Elazığspor için çok zorlu ve sorunlarla geçen bir sezonu kayıpsız atlatmanın mutluluğunu yaşarken bugün bu yürüyüşü planlamamıza neden olan son 15 günlük süreçteki talihsiz gelişmeler bizleri adeta kahretmiştir. Çok iyi biliyoruz ki takımımız gibi yüklü borçlar altında olan birçok takım bu yüklerin altında kalarak her sene bir lig düşerek kapanmaya yüz tutmuştur. Lig tarihimizde bu olayla benzer birçok emsal bulunmaktadır. Elazığspor’umuz başta Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’ın, yönetim kurulumuzun çabaları ve özverisiyle, teknik heyet, futbolcuların mücadelesiyle ve biz taraftarların inançlı tribün desteğiyle emsallere dahil olmamıştır” dedi.

“Elazığspor’a Hizmet Elazığ’a Hizmettir”

Yürüyüşe katılan taraftarların partilerden ve şahıslardan muaf olduğunu dile getiren Biçer, “Bugün buradaki taraftarlar 50 yıllık sevdasının yok olmasına göz yummamak için toplanmıştır. Şimdi her şey bu kadar olumlu devam ederken 50 yıllık sevdanın yok olabilme ihtimaline neden olan etkenler nelerdir? Bu etkenler hangi anlaşmazlıkların ve ihtirasların sonucu ortaya çıkmıştır? Bizler çok iyi biliyoruz ki şehir takımlarının başarılarının devam edebilmesi için siyasi ve idari otoritenin baskı ve desteğiyle kulübe tek seferlik yüklü ve kalıcı gelirler getirecek organizasyonlarda açıklamaların söylemden öteye gelmediği belli olup somut bir adım atılmasına vesile olmayacağı kesindir” ifadelerini kullanarak futbolun şehre büyük bir katkı sağlayacağının altını çizdi.

“Elazığspor’u Sahipsiz Bırakmayacağız”

Mücahit Biçer’in açıklamasının ardından MHP Milletvekili Aday Adayı Muhammed Kani Barış da açıklamalarda bulundu. Barış açıklamalarında, “Biz Elazığ’ın taşının üstüne taş koymaya çalışırken, dağına, toprağına, suyuna sevdalıyken, Elazığ’ın her gün birer adım daha ileriye gitmesi gerekirken bugün Elazığ’ın sevdası olan Elazığ’ın gencinden yaşlısına bunca insanın vatandaşımızın sevdası olan Elazığspor’un bugün bu duruma düşmesinden dolayı üzgünüz. Biz Elazığ’ı bu gençliği Elazığ’ımızın damgası olan Elazığspor’u sahipsiz bırakmayacağız” diyerek gerekirse görevin kendilerine verilmesini isteyerek sonuna kadar mücadele ederek başaracaklarını dile getirdi.

Elazığspor taraftarı Mehmet Alan da Elazığspor’a destek konuşmasında il protokolüne seslenerek Elazığspor’a sahip çıkılmasını istediğini bildirdi.