Adanaspor deplasmanında oynanan Adanaspor – Elazığspor karşılaşmasının ardından Elazığspor Teknik heyeti açıklamada bulundu.

“OYUNLARINDAN DA BEN MEMNUN KALDIM”

Elazığspor Kulüp Başkanı İrfan Yumakgil, “Galibiyeti kaçırdık maalesef. Oda kişisel hatalar ve gençliğin vermiş olduğu bir basitlik diyelim. Ama Elazığspor bana ışı verdi diyebiliriz. 2-3 tane iyi çocuklarımız var. Daha bir tanede iyi futbolcu kardeşimiz var, o da sakat şu anda. O da düzelirse daha iyi yerlere gelecek. İnanıyorum. İlk maç 90 dakika oynamak kolay değildir. Hele ki amatör bir şubeyle profesyonel takıma adapte olduğunda 90 dakika hiç kimseyi oynatmazlar 16, 17, 18 yaşlarında. Yavaş yavaş oynatırlar ki onları ısındırırlar. Ama biz zaruretten tuttuk bunları 90 dakika oynattık. Oyunlarından da ben memnun kaldım. Zaman zaman bazı hatalar yapsalar da ama genele baktığını zaman çok iyi hareketler yaptılar. Pozisyon almalarda biraz zaafları var. Onları da düzeltirlerse iyi yerlere gelirler. Türk futbolu için, Elazığspor’umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Elazığ kenetlensin, Elazığ birlik olsun, Elazığ maddi manevi takımına sahip çıksın. İnşallah biz de bu takımı gelecek seneler için hazırlarız. Gençlere güzel bir takım bırakırız, ondan sonra vazifemizden çekiliriz” ifadelerini kullandı.

“YAPILACAK İŞLERİ SÖYLEDİK”

Başkan Yumakgil, “Konuştuk, mütalaa ettik, yapılacak işleri söyledik. Nasıl bu işin altından kalkacağımızın projelerini sunduk. Onlarda sağ olsunlar, her türlü desteği vereceklerini söylediler Sayın Vekillerimiz, Sayın Bakanımız, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Valimiz. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Ama maalesef Türkiye’nin şu 15 gündeki döviz kurundaki olayları bizleri de, iş adamlarımızı da herkesi de üzüyor. İnşallah bu dünyanın ekonomik konjektöründe oynanan oyunları inşallah hallederiz. Memleketimizde futbol kamuoyu da güzel günlere kavuşur diyorum. Biz transferi aslında yapmış gibiyiz. İki oyuncumuz şu anda şehrimizde, iki tanesi de geliyor. İki taneyi de aldığımız zaman mesele biter. 3-4 tane de yanına genç koydun mu bu aşağı, yukarı olur. En kolay şey benim için transfer. Benim için en zor şey para istemek. Ben para istemeyi, yardım talep etmeyi hiç beceremiyorum. Proje sunuyorum, ama Elazığlılar buna ilgisiz kalıyorlar. 30 bin kişi, bin lira versin dediğimiz çok basit bir proje. Biz burada birlikteliği yakalayamıyoruz. Yakaladığımız zaman her şey hal olur. Biz çoğumuz Kömürhan’dan çıktıktan sonra bin lirayı çok rahat yiyoruz iş adamları olarak. Ama maalesef o bin lirayı memleket davası için atamıyoruz. Biz burada eksiğiz. Biz memleket davası için bir proje üretip, bir şirket kurup o memlekette fakir, fukaranın ekmek yemesi için mücadele etmiyoruz, biz burada hatalıyız. Bu da bu memleketin bir bayrağı. Her zaman söylüyoruz. Elazığspor bu memleketin her alanda bayrağıdır. Bunu belki bizden sonraki gelecek nesiller anlayacak ama iş işten geçecek” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞSPOR’UN LAYIK OLDUĞU YERE GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Elazığspor Sportif Direktörü Tuncay Akgün’de, “Biz hiçbir zaman umutsuz değiliz, taraftar da olmasın. Çünkü gerçekten bu gençler, hocalarımız, oyuncularımız bu güne kadar çok iyi çalıştılar. Bütün olumsuzluklara rağmen çok güzel çalışmışlar. Bunun zaten örneğini burada gördük. Rabbim’de yardım etti. Aslında biz 1 puana sevinemiyoruz. Galibiyet kaçtı. 1-0 öndeydik, gol yedik berabere oldu, son dakikada atabilirdik. Futboldur bu. Ama önemli olan buradan bir şeylerden ders çıkarıp güzel işler yapmak. O yüzden biz şehrin bütün dinamiklerinden yardım bekliyoruz. İstifade etmek istiyoruz, o yüzden bir an önce bu dinamiklerin harekete geçip, gerçekten artık Elazığspor’un layık olduğu yere gelmesini istiyoruz” dedi.

“ARKADAŞLARIMI TEBRİK EDİYORUM”

Elazığspor Teknik Direktörü Orhan Kaynak ise, “Çalıştığımız yerden gol yedik. Yani çok üzüldüm. 3 puan alabilirdik. Son dakikada 90+5’de pozisyon kaçırdık. Ama ne olursa olsun oyuncu arkadaşlarımı tebrik ediyorum, gurur duyuyorum. Çok iyi çalıştık. Buraya tesadüf oyun oynamayacağımızı, anlaşılır, seviyeli bir oyun oynayacağımızı söyledik. Hep sezon başında geldiğimiz günde aynısını söyledik. Oyuna müdahale etme şansımız yoktu. 2 gün önce Kadir ile Orhan geldi. İkisi de defans oyuncusu. Rakip ikinci yarıda defansa yeni oyuncular katılınca tabi biraz oyun anlamında sıkıntı yaşadı. Kadir’imiz sol açık oynamak zorunda kaldı, Eren’imiz sağ açık oynamak zorunda kaldı. Kendi mevkilerinde olmamasına rağmen ellerinden gelen her şeyin fazlasını yaptılar. Hakikatten oyuncu arkadaşlarımı kutluyorum. 3 puanda alabilirdik buradan” diye kaydetti.

“BİZİM İÇİN BURADAN PUAN ALMAK ÖNEMLİ”

Teknik Direktör Kaynak, “Hazırlık maçlarındaki performansı daha iyiydi, bugün çok sıcaktı hakikatten biz Erzurum’dan sonra, Elazığ’dan sonra buraya gelip, bu iklimde her iki takımı da kutlamak lazım. Moussa’nın işi daha kolaydı ama lig maçı oynuyor ne olursa olsun, sonuç maçı oynuyor. Hazırlık maçlarındaki performansı daha iyiydi. Eren’in de ama bu maçta da oyuncu arkadaşları, ağabeyleri destek oldular. Sıkıntı yaşamadılar, bölüm bölüm yaşasak ta atlattılar. Bizim için buradan puan almak önemli, lige puanla başlamak önemli. Ama 3 puan içinde hakikatten üzüldüm. Elazığ taraftarlarını daha çok sevindirebilirdik. Ben oyundan önce de, maçtan önce de, toplantıdan önce de, bireysel olarak oyuncularımla konuştum, onları da hem yardımcılarım, hem ben yeterince güven verdik ama ne kadar ne söylersen söyle, oyuncu sahada kendi güvenini kazanır. Onlar da oyun oynadıkça ilerleyen dakikalarda baktılar ki bizde dediler. Ve o özgüvenle ikinci yarı ayakta kalmaya çalıştılar” diye konuştu.