TFF, 20 Eylül’e Kadar Süre Verdi

Türkiye Futbol Federasyonu Lisans Kurulu, eksikliklerini gideremeyen kulüplerin başvurusunu kabul etti ve bunların tamamlanması için üçüncü kez ek süre verdi. Elazığspor, şimdilik eksi puan cezasından kurtuldu.

TFF, 20 Eylül’e Kadar Süre Verdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Lisans Kurulu, eksiklerini gideremeyen kulüplerin başvurusunu kabul etti ve eksiklerini tamamlaması için ek süre verdi.

Ulusal kulüp lisans sistemi kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig kulüplerinin sportif, altyapı, personel, hukuki ve mali kriterlere göre inceleyen Türkiye Futbol Federasyonu, 35 kulübün ulusal kulüp lisansı aldığını açıklamıştı.

İlk değerlendirmeler sonunda kulüp lisans kurulu Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe, Kasımpaşa, Kayserispor, Yeni Malatyaspor, Medipol Başakşehir, Akhisarspor ve Spor Toto 1. Lig'den Çaykur Rizespor ve İstanbulspor UEFA Lisansı, Spor Toto 1. Lig'den Gazişehir Gaziantep, TFF 2. Lig'den Kırklarelispor, Menemen Belediyespor, Karagümrük, Sancaktepe Belediyespor ve Tuzlaspor'a ulusal lisans vermişti.

Kurul, bu toplantıda kulüp lisans ve finansal fair play talimatının ilgili maddesi uyarınca ulusal kulüp lisansı ile ilgili diğer kulüplere de eksiklerini tamamlamaları için 30 günlük ek süre tanımıştı. Bu belirlenen süre içinde eksiklerini tamamlayan Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor, Spor Toto 1. Lig'den Giresunspor, Altınordu, Boluspor, Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Ümraniyespor, TFF 2. Lig'den Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Etimesgut Belediyespor, Fethiyespor, Hacettepe, İnegölspor, Kastamonuspor 1966, Keçiörengücü, Konya Anadolu Selçukluspor, Pendikspor ve Sarıyer’de tanınan ek sürede ulusal lisanslarını aldı.

Aynı toplantıda kalan kulüplerin eksiklerini gidermesi için kulüp lisans ve finansal fair play talimatının 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği, talimatın ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve ikinci bir 30 günlük ek süre vermişti. Bu sürede Elazığspor’un da içinde bulunduğu birçok kulüp, sportif, altyapı, personel, hukuki ve mali kriterleri yerine getirmek için bu sürenin uzatılması konusunda Türkiye Futbol Federasyonuna başvurmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu’da kulüplerin bu isteğini yerine getirerek, süreyi 20 Eylül tarihine kadar uzattı. Bilindiği üzere Kulüp lisansı alamayan kulüpler, -3 puan cezasına çarptırılıyor. Daha öncede alınan kararlar neticesinde temsilcimiz Elazığspor, mali kriterler hariç sportif, hukuki, personel ve alt yapı kriterlerini tanınan ek sürelerde yerine getirmiş ve olası cezalardan kurtulmuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137