Türkiye Futbol Federasyonu, Lüksemburg merkezli Fuchs Sports Türkiye firmasıyla 5 yıllık TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig yayın hakkı anlaşması imzaladı.

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen imza törenine; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF 1. Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Stratejik Planlama ve Yeni Proje Geliştirme Sorumlusu İbrahim Burkay, Başkan Vekilleri Murat Aksu, Alkın Kalkavan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Düşmez, İdil Karademirlidağ Suher, Ramazan Üçdan, Talat Papatya, Volkan Can, Murat Şahin, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Fuchs Group Associates Vekili Av. Emin Bozkurt ile TFF 2. Lig, TFF 3. Lig kulüp başkanları, teknik direktörler ve futbolcular katıldı.

BÜYÜKEKŞİ: ARTIK 5 YIL BOYUNCA BU LİGLERİMİZİN YAYIN HAKLARI FUCHS SPORTS TÜRKİYE'DE OLACAK

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi imza töreninde yaptığı konuşmada, Türk futbolunda yeni bir atılım, yeni bir hamle başlatmak için bu değişimi sadece üst liglerde yapmanın yeterli olmayacağını belirterek, "Türk futbolunun en önemli paydaşları arasında yer alan TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'i de bu değişimin, bu ilerlemenin parçası yapmak zorundayız. Bunu başarabilmek için de önce kulüplerimizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara bir çare bulmamız yeni bir kaynak yaratmamız gerekiyordu. Biz de federasyon olarak TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'in yayın hakları için ihale açtık. İhaleyi kazanan firma da Fuchs Sports Türkiye oldu. Artık 5 yıl boyunca bu liglerimizin yayın hakları Fuchs Sports Türkiye'de olacak. Bu anlaşmayla hem bu liglerimizin maçlarını taraftarları ile buluşturma imkânı bulurken hem de 92 kulübümüze kalıcı bir gelir sağlamış olacağız." dedi.

BÜYÜKEKŞİ: TÜRK FUTBOLUNUN DEĞERİNİN YÜKSELMESİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Başkan Büyükekşi, “TFF 2. Lig ve 3. Lig yayın ihalesi anlaşması illegal bahsin önlenmesi için de önemli bir adım olacak. Daha güvenli, daha şeffaf, daha zevkli bir lig, sponsorların ilgisini artıracak ve toplamda Türk futbolunun değerinin yükselmesine büyük katkı sağlayacak. Anlaşmanın ülkemize ve Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

BOZKURT: DE MOBİL CİHAZLARI ÜZERİNDEN DİLEDİKLERİ YERDE DİLEDİKLERİ MÜSABAKALARI İZLEME ŞANSINA SAHİP OLACAKLAR

Fuchs Sport Associates Vekili Av. Emin Bozkurt da imza töreninde yaptığı konuşmada, " Bu liglerdeki kulüplerimize gereken önemi vermeden potansiyelimizi ortaya koymak ve Türk futbolunu geliştirebilmek neredeyse imkânsız. Fuchs Sports da TFF 2. Lig ve 3. Lig'de yer alan kulüplerimize gönül vermiş taraftarlara tuttukları takımın maçlarını son teknoloji ile izleme fırsatı vererek maç günü heyecanını ve deneyimini yaşatan bir platform olmayı amaçlamaktadır. Öncelikle sporseverler ister web sitesi üzerinden isterse de mobil cihazları üzerinden diledikleri yerde diledikleri müsabakaları izleme şansına sahip olacaklar. TFF 2. Lig ve 3. Lig kulüplerimizin statlarına yerleştirilecek olan yapay zekâyla donatılmış kameralar sayesinde, yayınlar kameramana ve yayın aracına gerek olmadan, otomatik olarak gerçekleştirilecek. Müsabaka esnasında topu takip eden dünyanın en gelişmiş teknolojilerinden biri kullanılarak oluşturulan bu kameralar sayesinde taraftarlar son derece kaliteli bir maç deneyimi yaşayacaklardır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Fuchs Group Associates Vekili Av. Emin Bozkurt TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig yayın haklarını kapsayan 5 yıllık anlaşmanın protokolünü imzaladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, protokolün imzalanmasının ardından Emin Bozkurt'a arkasında Fuchs Sports yazan Milli Takım forması hediye etti.