TFF 2.Lig Kırmızı Grubun 16.Haftası’nda oynanan Eyüpspor-Birevim Elazığ Maçında yaşanan saha olayları infiale neden olurken, Bordo-Beyazlı Kulübü çok kolay disipline sevk eden TFF Eyüpspor’u ise görmezden geldi…

2.Lig Kırmızı Grup 16. Hafta mücadelesinde Esenler Stadı’nda oynanan Eyüpspor-Birevim Elazığspor müsabakasında yaşanan seyirci olayları, hakemlerin yanlı tutumu, Elazığspor’lu futbolcu ve yöneticilere saldırılması ve maç sonu Eyüpsporlu Oyuncuların sinkaflı tezahüratları Elazığspor camiasında büyük bir tepkiye neden olmuştu.

Ayrıca müsabakanın tek golünü kaydeden Berkan Burak Turan ve Kıvanç Salihoğlu’nun maç içinde fair-play’a yakışmayan hareketleri Bordo-Beyazlı Taraftarların tepkisine neden olmuş, Eyüpspor ve futbolcularına nasıl bir ceza uygulanacağı merak konusu olmuştu.

Türkiye futbol federasyonu disiplin sevkleri içerisinde Eyüpspor kulübüyle ilgili hakem ve gözlemci ve temsilci raporları yer almazken, bu doğrultuda da Eyüpspor kulübü veya futbolcularının ceza almaları da ortadan kalkmış oldu.

Elazığsporlu oyuncuların karşılaşmada 7 iftarla takım halinde profesyonel futbol disiplin kuruluna sevk edilmesi neticesinde bordo beyazlı kulüp Perşembe günü açıklanacak kararla para cezasına çarptırılacak, ceza alması gereken de yine ceza almayarak, yapanın yanına bir kez daha kâr kalacak.