Profesyonel futbol liglerinde yaz transfer dönemi olarak da adlandırılan 1. Transfer ve Tescil Dönemi’nin sona ermesinin ardından, kulüplerin kadro değerleri de netleşti.

Futbol takımlarının hem transfer hareketlerini hem de kulüplerin kadrolarında bulundurdukları futbolcuların güncel piyasa değerlerini inceleyen “transfermarkt” verilerine göre, Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden 18 kulüp içerisinde kadro değeri en düşük takım, 1,75 Milyon Euro ile Tetiş Yapı Elazığspor oldu.

Elazığspor’u 2,75 Milyon Euro ile Eskişehirspor, 2,85 Milyon Euro ile Kardemir Karabükspor ve 2,90 Milyon Euro ile Afjet Afyonspor takip etti.

Ligin en yüksek bütçeli takımı ise 8,93 Milyon Euro ile Osmanlıspor olurken, Başkent temsilcisini 8,68 Milyon Euro ile Adana Demirspor, 7,03 Milyon Euro ile Gençlerbirliği, 5,85 Milyon Euro ile Gazişehir Futbol Kulübü ve 4,93 Milyon Euro ile Ümraniyespor izledi.

Öte yandan transfermarkt verilerine göre ligin en genç takımı 22,6 yaş ortalaması ile Kardemir Karabükspor oldu.

Tetiş Yapı Elazığspor’un yaş ortalaması 26,4 olurken, ligin en yaşlı kadrosu ise 28,6 yaş ortalamasıyla Altay’da bulunuyor.