Okul Sporları Büyük Erkekler Futbol Ligi’nde Kuşadası’nda Konya Selçuklu Spor Lisesi ile karşılaşan ve 4-2 yenerek Türkiye Şampiyonluğunu kazanan Elazığ Kaya Karakaya Spor Lisesi Elazığ’a geldi.

Elazığ’a gelen Kaya Karakaya Spor Lisesi öğrencileri coşkulu bir kalabalıkla karşılandı.

Karşılama törenine, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü temsilen Elazığ Gençlik ve Spor Şube Müdürü Abdulsamet Eren, Elazığ Halk Eğitim Müdürü Kazım Atıcı, Elazığ ASKF Başkanı Mustafa Gür, TFF Sorumlusu ve TFF İl Temsilcisi Turgut Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜRTÜRK: ÇOCUKLARIMIZA GÜVENİYORDUK

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Elazığ’da yapılan müsabakalarda Türkiye Şampiyonası için Kuşadası’na gittiler, inanmışlardı. Zaten inanmak başarmanın yarısıdır. Çocuklarımızda u konuda sağ olsunlar hem okul müdürümüz em çalıştıran öğretmenlerimiz çok büyük oranda motive ettiler. Sayın Valimiz olsun, bizler çocuklarımıza güveniyorduk. Bu güvenimizi de boşa çıkarmadılar. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnandılar, inanmanın sonucunda da bu başarıyı gerçekleştirdiler. İnşallah dünya kupasını da almayı düşünüyoruz ve alacağız Rabbimin izniyle. Sırbistan’da önümüzdeki aylarda yapılacak olan müsabakada Elazığ’ımıza dünya kupasını kazandırmış olacağız. Ben katkı ve destek sunan herkese çok teşekkür ediyorum, çocuklarımızı canı gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

GÜR: GENÇLERİMİZİN SONUNA KADAR ARKASINDA DURACAĞIZ

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mustafa Gür ise, “Arkadaşlarımız Türkiye Finaline inanarak gittiler. İnanmak hakikatten başarmanın yarısıdır, yüzde ellisidir. Yüzde ellisi de gönüllerini ortaya koyan Elazığ gençlerimizdir, sporcularımızdır. Biz hem ASKF Başkanlığı olarak hem de Elazığspor’un şu anda alt yapı sorumluluğunu üstendik yeni yönetimle birlikte. Bu gençlerimizin tamamına sahip çıkacağız. Çünkü Elazığ’dan sporcu diyenlere en iyi örneği şu anda bizim gençlerimiz verdiler. Aslanlar gibi ortaya yüreklerini koyarak oynadılar ve başardılar. Bizlerde gençlerimizin sonuna kadar arkasında duracağız” şeklinde konuştu.

EREN: FUTBOLDA BUNU BAŞARMAK ÇOK ZOR

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Abdulsamet Eren ise, “2015 yılında bu okul kurulduğunda okulun kurucu beden eğitimi öğretmeniydim. O günden bugüne gerçekten Kaya Karakaya Spor Lisesi gerçekten Türkiye’de birçok önemli başarıya imza attı. Bunun içerisinde hem okul yönetimine hem okulb idarecilerinin beden eğitimi öğretmenlerinin ve paydaşlarının ok ciddi katkıları vardı. Bugün bahsettiğimiz bu başarı burada toplandığımız bu heyetle birlikte inanılmaz bir başarı bu. Türkiye şampiyonluğu dile kolay bir şeydir. Bunu iki kelimede iki saniyede söylüyoruz ama bu çocuklar inanılmazı başardılar. İlimize Türkiye şampiyonlukları geldi mi geldi evvelde. 1978 yılında Endüstri Meslek Lisesi Türkiye Şampiyonu olmuştu, farklı kategorilerde Türkiye şampiyonluğu yaşadık ama futbolda bunu başarmak çok zor. Türkiye’de özellikle büyük takımların alt yapısını oluşturan illerde bu başarıyı elde etmek Elazığ’a nasip oldu” dedi.

KILIÇ: FUTBOL ADINA ÇOK GÜZEL BİR ŞEY OLDU

TFF Sorumlusu ve TFF İl Temsilcisi Turgut Kılıç da, “Spor Lisemiz futbol namına gurur verici duygular hissettirdi bize. Bizde geçmişte bu duyguları yaşadığımız için şu an çok utluyuz. Futbolumuz açısından, şehrimiz açısından çok önemli bir duygu. Gerçekten arkadaşlarımızı, yöneticilerimi, emeği geçen antrenörleri, teknik direktörlerimizi hepsini kutluyorum. Allah onlardan razı olsun. Memleketimiz için ok güzel bir başarı oldu. Futbol adına çok güzel bir şey oldu” diye konuştu.

ATICI: BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİ KUTLUYORUM

Elazığ Halk Eğitim Müdürü Kazım Atıcı ise, "40 yıl aradan sonra lisemiz bize büyük bir mutluluk yaşattı. Hem Milli Eğitim camiası olarak hem Elazığ halkı olarak bugün çok mutluyuz. Kaya arakaya Spor Lisemiz liseler arası yapılan Türkiye finalinde Türkiye şampiyonu oldu. Nisan ayında Sırbistan’da, Belgrat’ta yapılacak yarışmasında dünya kupasında ilimizi temsil edecekler. Biz burada birlikte olmanın ve güvenmenin, öz verinin, çalışmanın sonucunu aldık. Gerçekten çok mutluyuz. İnşallah bu ekip ilimizi dünya kupasında da en iyi şekilde temsil edecek. Bu ile bir dünya kupası da getirecek. Ben bütün öğrencilerimi kutluyorum, sizlere de teşekkürlerimi sunuyorum” diye ifade etti.

TEKOĞLU: BU BAŞARIYI ELAZIĞ GENÇLERİMİZE ARMAĞAN EDİYORUZ

Kaya Karakaya Spor Lisesi takım Antrenörü Ümit Tekoğlu da, “Bu manzara çok gurur verici, bizler için onur verici. Zor bir süreç oldu. Tüm imkansızlıklara, zorluklara, lobilere rağmen bu çocuklar bunu başardı. Çok uzatmadan söyleyeyim; büyük bir hikaye bu. İnşallah önümüzdeki süreçte bundan bahsedeceğiz. Bu kupayı, bu başarıyı Elazığ gençlerimize armağan ediyoruz. Daha önce futbol bırakmış ama bundan sonra başlayacak olan gençlerimize armağan ediyoruz. Çocuklarımıza güvenelim, onlar bizim için değerli. Sadece hikayelerini bilmek lazım. Biraz hayatlarına dokunalım. Olmayacak şeyler değil. Hikayemizin başlangıcı da bu şekilde başlamıştı. Ben bu anlamda bizi bugüne kadar tüm desteklerinden dolayı başta Sayın Okul Müdürümüze, Sayın Milli Eğitim Müdürümüze, Valimize, bizimle birlikte ismini sayamadığım bir sürü insan var. Bu işte emeği olan çok insan var. Bu bir birlikteliğin sonucu. Herhalde bir tevafuk bu. Doğru zamanda doğru yerde doğru insanlarla Cenap-ı Allah bizi bir araya getirdi” ifadelerine yer verdi.

SANCAR: ÇOK GÜZEL BİR HAYAL KURDUK

Okul Müdürü levent Sancar da yaptığı konuşmada, “Biz öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle okul olarak çok güzel bir hayal kurduk, bu hayalimizin peşinde koştuk. Hayalimizi kimseye kaptırmadık. Gerçekten çok güzel çalıştık, çok profesyonel ekiple çalıştık. Beden Eğitimi öğretmenim, aynı zamanda antrenör olan Ümit Tekoğlu hocamla çalıştık. Kardeşi yine Spor Lisesi’nden mezun Umut Utku Tekoğlu Hocamızda öğrencilerimizi hazırladı. Bizde elimizden geldiği kadar arkalarında olduğumuzu, destek olduğumuzu hissettirdik, destekledik, inandık, güvendik çocuklarımıza. Okul olarak buna inandık. Allah’a şükür başardık. Bu saatten sonra artık Elazığ formalarını çıkaracaklar yarından itibaren, milli takım; Ay yıldızlı Türkiye yazılı formalarını giyecekler ve Sırbistan Belgrat’ta Türkiye’yi temsil edecek, Elazığ Kaya Karakaya Spor Lisesi Türkiye dünya kupasında Türkiye’yi Ay yıldızlı formayla temsil edecek. Büyük bir gurur, büyük bir mutluluk. Tüm öğretmenlerimizi, başta bize destek olan Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Feyzi Gürtürk’ün sürekli destekleri bizlerle beraberdi, onun gücünü hep yanımızda hissettik. Ona teşekkür ediyoruz. Basın mensuplarına, öğrencilerimize, karşılamaya gelen herkese, hepsine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL