Twitter'a yeni bir özellik geliyor. Sosyal medya uzmanı olan Matt Navarra tarafından yapılan yapılan açıklamalarla birlikte, Twitter'ın, canlı yayın özelliği için yeni bir çalışma üzerinde olduğu ortaya çıktı. Navarra'nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Twitter'ın canlı yayın özelliğine artık misafir kullanıcılar sesli olarak da katılabilecekler. Yayın sahibi istediği zaman misafir kullanıcıyı yayından çıkarabilecek.

Bilindiği üzere Twitter kullanıcıları, Scope isimli bir uygulama yardımıyla canlı yayın yapabiliyorlar, takipçilerine bu yöntemi kullanarak ulaşabiliyorlardı. Getirilecek olan yeni özellik ile canlı yayın yapan bir kullanıcı, 3 farklı misafiri yayınına ekleyebilecek ve ortak olarak yayın yapabilecekler. 

Aslında bu özelliğe özellikle Instagram uygulamasından alışığız diyebiliriz. Bilindiği üzere Instagram kullanıcıları canlı yayınlarına kullanıcılar ekleyebiliyorlar ve birlikte yayın yapabiliyorlardı. Twitter her ne kadar canlı yayın istatistiklerini kamuoyu ile paylaşmasa da, getirilecek olan bu yenilik ile canlı yayın özelliğinin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını amaçlıyor.