Vali Kaldırım: Ankara’dayken Birkaç Görüşme Yaptım

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığspor’la ilgili yaptığı değerlendirmede, “İnşallah hafta sonuna kalmadan herkesin güven duyacağı, kulüp böyle yönetilir diyebileceği güçlü bir yönetim modeli ortaya çıkar” diye konuştu.

Vali Kaldırım: Ankara’dayken Birkaç Görüşme Yaptım

Spor Toto 1. Lig’de tarihinin en karanlık dönemini yaşayan Bordo-Beyazlı Temsilcimiz TY Elazığspor’da, sıkıntılar el birliğiyle aşılmaya çalışıyor.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığspor’da yönetim kurma çabaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

KALDIRIM: ORTAK HAREKET EDİLMESİ KARARI ÇIKTI

Elazığspor’un yaşadığı süreci değerlendiren Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Elazığspor konusu malum, çoğunluk sağlanamadı geçtiğimiz hafta sonu transfer noktasında özellikle ihtiyaç var. Tahtanın açılması için belli bir bütçe gerekiyor. Ben Ankara’dayken birkaç görüşme yaptım. Belli bir oranda da destek sözü aldık. Tabi öncelikle güçlü bir yönetimin kurulması gerekiyor. Güçlü bir yönetimin olması gerekiyor. Bu noktada hem kulüp başkanı kayyım başkan Selahattin Bey, ETSO başkanı Asilhan bey yoğun bir çalışma içerisindeler. Ön görüşme yapıyorlar. Hem Ankara’da hem burada milletvekillerimizin hem de belediye başkanımızın katıldığı toplantı yapıldı ve orada ortak hareket edilmesi kararı çıktı. İktidar, muhalefet milletvekili ayrımı yapılmaksızın. Dolayısıyla bu tür yapılacak çalışmalarda ben Asilhan beye ve kulüp başkanına söyledim. Bu mutabakat önemli böyle bir karar alındı, atılacak her adımda liste oluşturulurken, iş adamına giderken, herhangi bir sponsorluk görüşmesi yapılırken bilgilendirmekte fayda var. Ön görüşmeler yapılıyor, milletvekilimiz belediye başkanımız bilgilendirilecek. Olgunlaştığı zaman bir toplantı planlıyorlar. O toplantıya milletvekillerimizi bizleri belediye başkanımızı davet ederler otururlar bu kulübü yönetmeye talip olacak kişilerle görüşülür. Herkesin kabul edeceği, herkesin baktığında kulüp yönetimi böyle olmalı diyeceği bir yönetim modeli ortaya çıkar. Sponsorluk dahil birkaç görüme yaptım, sözleri de aldık. Bu yönetim kurulu oluşturma süreci devam ediyor”dedi.

KALDIRIM: YOĞUN BİR GAYRET VAR

Elazığspor için umutların arttığını dile getiren Vali Kaldırım, “Elazığspor yaşamalı, bunda herkes hemfikir. Önemli bir marka, gerçekten önemli şehirler için spor kulüpleri çok önemli. Şehrin her türlü tanıtımı, şehrin gelişmesi, markalaşması. Bu sadece spor alanında değil, bir yatırımcı davet ettiğinizde bile çok büyük etkisi oluyor. Önemli bir kulübünüz varsa, önemli aktiviteler yapılıyorsa. İş adamları artık gidip kulüpleri satın alıyor. Bir yatırım aracı olarak değerlendiriyor. İnşallah başkanım öyle bir yola girmiştir. 10 milyon bulunduğunda önemli işler yapılır. Başkanımda Ankara’ya gidip ekibiyle görüşmeler yapacak, umutlar artıyor. Yoğun bir gayret var, inşallah çözülür. Herkes gayret gösteriyor, bizde gösteriyoruz”diye kaydetti.

KALDIRIM: KULÜBÜN EN ÖNCELİKLİ KONUSU TRANSFER

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Bana konu iletildiğinde yabancı futbolcuların sorunu var para lazım dediler, hemen verelim dedim. O konuda hiç tereddüt etmedik. Bana da konu öyle iletildi. Ona binaen verdik. Zaten kamuoyuna öyle verildi. Olması gerekende o. Kulübün en öncelikli konusu transfer. Zaten giden oyuncular var kalan oyuncuları da elde tutmak lazım. Genç oyuncular. Elde tutmamız gereken futbolcular. Yatırımın onlara yapılması lazım. Kulüp başkanda son derece iyi niyetli. Daha öncelikli işler varken diğer konulara gerek yok”ifadelerini kullandı.

HABER: KEVSER ÖZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137