Tarih; 12 Ekim 2013…

Geçtiğimiz gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi emekli öğretim üyesi Dr. Ahmet Tevfik Ozan, 2013 yılında Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programında şehre ayna tutmuştu.

Şehrin problemlerini tek tek sıralayan Dr. Ozan, en büyük problemin ortak akıl olduğuna dikkat çekmişti.

Dr. Ahmet Tevfik Hoca’nın o gün anlattıkları ile bugünün resmini çizmiş gibi.

OZAN: TÜRKİYE’Yİ YIKMAK İSTEYEN BAŞKA ULUSLARIN, BAŞKA DEVLETLERİN PİYONLARIDIRLA

Ahmet Tevfik Ozan, “Darbeciler Türkiye’yi yıkmak isteyen başka ulusların, başka devletlerin piyonlarıdırlar. Onlara kahramanlar gibi sahip çıkanlar bedbahtlardır. Mazlumların kanını içen insanlardır. 12 Eylül’de ben gördüm, yaşadım. Ben 12 Eylül’de sol ile çatışan bir insandım. Benim karşımda solcu bir çocuk vardı. Ben Mamak’tan çıktım. Cemsey’e bindik. Bir Nazi filmi gibi. Siyah beyaz bir Nazi filmi gibi… Karşımda inanır mısınız 17 yaşında solcu bir çocuk var. Gördüğü işkenceden adam 80 yaşında gibi” demişti.

OZAN: ELAZIĞ 9’DA UYANMIYOR

Tevfik Ozan, “Benim Elazığ’da dersim olduğu için Benim Elazığ’da dersim olduğu için 06.00 arabasıyla Elazığ’a gelmek durumundayım. Dicle Kent’te bir arkadaşın evinden sabah 05.00’da dışarı çıktım. O saatte Diyarbakır’da herkes ayakta. Pastacılar ayakta, sütçüler ayakta, arabacılar ayakta… Şehir canlı böyle. Ben Elazığlıyım, adam 10.00’da dükkan açıyor. Elazığ 9’da uyanmıyor. Ondan sonra Elazığ’da ekonomi böyle olmuş, şöyle olmuş… Olacağı belli zaten” ifadelerine yer vermişti.

O gün anlattıkları ile şehre ışık tutan Dr. Ahmet Tevfik Hoca memleket sevdası ile dolu bir isimdi.

VİDEO