Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü yaz spor okulları açıyor.  Fırat Üniversitesi spor tesislerinde gerçekleşecek olan yaz okullarına, 7 - 18 yaşındaki çocuklar katılabilecek.

Konuyla ilgili olarak Yaz Okulları Koordinatörü okutman Ercan Sönmez, 4 branşta kayıt yaptıklarını söyledi. Sönmez, "Futbol, basketbol, voleybol ve tenis branşlarında uzman hocalar nezaretinde 2 aylık bir yaz spor okulu kursu planlıyoruz. Kurslarımıza kayıtlar üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü'nde yapılacak. Herkes katılabilir. Katılım sayısına göre öğrencilerimizi gruplandıracağız. 7-12, 12-18 yaş grubunu ayıracağız. Gerekirse 3 grup yapacağız. Üniversitemizin kendi tesislerinde kurslar verilecek. Basketbol, voleybol şu anda bulunduğumuz üniversitemizin çok amaçlı spor salonunda, tenis rektörlük spor kompleksindeki tenis kortlarında, futbol da üniversitemiz çim sahasında devam edecek. Haftada 3 gün planlıyoruz. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri kurslarımız olacak."

"Sporda yeni yetenekleri keşfetmek için bu kursları düzenliyoruz"

Buradaki hedef şu öncelikle biz akademik bir kurumuz. Bilimsel çalışmaların aynı sıra üniversitemiz ilin sporuna, kültürüne, sosyal faaliyetlerine önemli derecede katma değeri olan bir kurum. Burada en büyük pay bizlere çalışmaları sağlayan rektörümüz, yöneticilerimiz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız. Hep beraber üniversitemizde sporda yeni yetenekleri keşfetmek için bu kursları düzenliyoruz. Amaç, hem çocukların spor ahlakına hem yaz tatilindeki boş zamanına hem de Türk sporuna yeni yetenekler bulabilir miyiz? şeklinde bir planlama ile yola çıktık. Kurs ücretimiz aylık 100 TL gibi sembolik bir ücretten ibaret olacak. Sağlık raporu muhakkak istiyoruz. Bunun haricinde kurs kayıt formuyla beraber istenilen branşta öğrencilerimiz önümüzdeki hafta ilan edilecek program dahilinde 3 Temmuz'dan 3 Eylül'e kadar 2 aylık süre içerisinde spor okullarından faydalanabilecekler. Ailelerimizin gönül rahatlığı içerisinde tesislerimize çocuklarını getirip burada spor yapmalarına imkan sağlamalarını temenni ediyoruz" dedi.