Elazığspor’un kendi saha ve seyircisi önünde Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etmesi camiada memnuniyetle karşılandı. maçın hemen ardından Kanal Fırat ve Kanal E canlı yayınına katılan ilimiz Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş açıklamalarda bulundular.

 “ŞEHİR ELAZIĞSPOR’UN ARKASINDA”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Elazığspor bugün daha iyi oynadı. Takım oturdu, iyi pas yapıyor. Birkaç eksik var oda idare eder. İnşallah daha iyi olacak Ankaragücü’de iyi bir takım. Tecrübeli oyuncuları var ama Elazığ farkını ortaya koydu. Son dakikalarda biraz tabiki 2-0 öne geçince takım biraz rahatladı. Birkaç pozisyon verdi. Onun dışında gayet iyi. Zamanla daha iyi olacak. Elazığspor şunu gösterdi, ligde zirveye oynayacak bir takım. İyi motive oldu. Şehirde iyi motive oldu. Taraftarda gayet iyi. Maça göre gayet artış var. İlk başta Altınordu maçını keşke kaybetmeseydik ama olabilir böyle şeyler. Gayet memnun olduk. Tebrik ediyoruz. Mehmet hocamızıda tebrik ediyoruz. Futbolcularıda tebrik ediyoruz. Hem teknin olarak iyi hem kondisyon olarakda takım yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Elazığ marka. İnşallah marka takımımız önemli bir takım. Şehir’de arkasında motive oldu. Bütün şehir bütünleşti ve başarı elde ettik. Maçta bunu gösterdiler. Ankaragücü yine iyi pas yapıyordu. Birkaç belkide eksiklikleri var opnları takım içinde de giderirler. Transferde yaparlar onu takım yönetimi bilir ama ben bugün takımı beğendim” dedi.

 “BU TAKIM ÇOK İŞ YAPACAK”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Ankaragücü esasında fena bir takım değil. İyi bir takım. Yeni çıktı. Heyecanı var, geleceği var. Kendisine göre hedefleri var Ankara’nın köklü takımlarından bir tanesi. Bugün’de esasında başında kırmızı kart görünce biraz takım düştü. Biz de bugün iyi oynadık. Hem ileri uçta hem defansta bazı aksamalar olmakla birlikte iyi oynadık, topa iyi bastık. Belirli zamanlarda biraz gevşedik esasında. Güzel pas yaptığımız anlarda görüyoruz ki sonuca gidiyoruz. Bu takım çok iş yapacak. Benim inancım odur. Özellikle yeni transferlerle takım güçlendi. Şimdi maç sayısıda arttıkça birbirlerine uyumlarıda artacak. Birbirlerini daha da iyi hissedecekler. Takımın bütününe baktığımızda Tom gerçekten mükemmeldi. Ankaragücü maçında mükemmel bir oyun oynadı, takımı aldı götürdü nerdeyse. Bütün futbolcularımız ben inanıyorum ki her maç daha iyi olacaklar” ifadelerini kullandı.

“NE İSTEDİĞİNİ, NE YAPACAĞINI BİLEN BİR TAKIM VARDI”

Altıparmak, Elazığspor’un 3 karşılaşmada da çok iyi oynadığını ifade ederken, “Ankaragücü maçında da sahada ne istediğini, ne yapacağını bilen bir takım vardı” cümlelerini kullandı.

Altıparmak, “Hem futboldan, hem de yapılan işlerden dolayı futbolcularımı ve tribündeki taraftarımızı kutluyorum” açıklamasını yaptı.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA DAHA İYİ OLACAĞIZ"

Ankaragücü galibiyetinin ardından bir değerlendirme de kulüp başkanı Sedat Karataş’tan geldi.

Başkan Karataş, Alınan galibiyette önemli rol oynayan taraftarlara teşekkür ederken, Elazığspor’un yeni bir takım olduğunu ve önümüzdeki haftalarda çok daha iyi olacağını kaydetti.