Elazığspor’da belediye başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından Elazığspor başkan adayı olarak açıklanan işadamı ve kulüp eski başkanı İrfan Yumakgil, “şehir bana yardım ederse ben bu işin üstesinden gelirim. Yoksa umut taciri olmak istemem” diye konuştu.

Yumakgil adaylık süreci ve kulüp yapısını da değerlendirdi.

“BİZ KÜÇÜK ESNAFLARIN ALTINDAN KALKAMAYACAĞI BÜYÜK BORÇLAR VAR”

İrfan Yumakgil, “Ben aday olmadım. Sebebine gelince medyada ve sosyal sayfalarda gördüğümüz kadarıyla biz küçük esnafların altından kalkamayacağı büyük borçlar var. Ve bu borçların çoğu da devamlı faizi işleyen bir sisteme sokmuşlar. Ondan dolayı kimsenin cesaret edip gireceğini tahmin etmiyordum. Sağ olsun Sayın Bakanımız Mehmet Ağar ben Elazığ’a geldiğimde Sıla-i Rahim yapmaya beni aradıklarını söylediler. Ben Sayın Bakanıma geri döndüğümde her türlü katkıları verileceğini, rahat olmamı ve bu işe girmemi söylediler. Tabi onlar değerli büyüklerimiz. Bir şeyi söylediklerinde biz onu emir telaki ederiz. Daha sonra konuşmamıza müteakiben Sayın Belediye Başkanımız Mücahit Bey’in beni arayacağını söyledi. Ve şehrin çalkalandığından bahsedildi. Bende Mücahit Bey’le, görüşmemizden sonra beni telefonla çağırdı, gittim yanına 2 saat görüştük. Taraftar grubu gençleri geldi, onlarla da istişare ettik. Bunu bir kişinin veya 25-30 kişilik bir idare heyetinin altından kalkamayacağı bir borçlar olduğunu söyledik. Bunu projelerle, kalıcı gelirlerle ve bulunacak bağışlarla çözüleceğini söyledik. Onlarda zaten bunu bize izah ettiler ve her türlü maddi manevi desteği, Valiliğimizin, Belediye Başkanlarımızın, Milletvekillerimizin, Sayın Bakanımızın katkılarıyla bu işi çözebileceğimizi söylediler” ifadelerini kullandı.

“SÖZ VERİLEN KATKILAR OLMAZSA BEN KALKAMAM BUNUN ALTINDAN”

Başkan Adayı Yumakgil, “Biz ondan sonra bu görevi kabul etmemi istediler. Ben de ben Elazığ’ın bir neferi olarak bu işin altına elimi koyabilirim ama bu katkılar olmazsa hepinizden özür dilerim, Elazığ halkından da özür dilerim ben kalkamam bunun altından, ailemde kalkamaz. Veya Elazığ’da tek aile de kalkamaz. Bizden beklenileni biz fazlasıyla biliyorsunuz seneler evvel de verdik te. Sonradan da cebimizdeki harçlıkları bile çıkarttık verdik yeri geldi. Ama Kulübümüz öyle bir enkaza dönüşmüş ki. Bu enkaza dönüşmede hepimizin hatası var. Bunu kabul etmek lazım. Ama bu enkazdan kurtulmak için de bazılarının feragat etmesi lazım. Yani alacağında aslını alması lazım, faizini almaması lazım. Bu Kulüp kapandığı zaman herkes zarar görür. Alacaklısı da zarar görür ama bu kulüp bu şehrin bayrağı, reklamı, sembolü ne derseniz deyin. Böyle bir görüşmeden sonra bu işe Bismillah dedirttirdi bize Sayın Belediye Başkanımız. Sonra Vali Bey’i ziyaret edelim dedik; dediler ki Vali Bey Avrupa’da, ben Vali Bey’in sekreteri Mustafa Bey’i aradım. Pazartesi döneceğini söyledi” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ BANA YARDIM EDERSE BU İŞİN ALTINDAN KALKARIZ”

Elazığspor Kulübü Başkan Adayı İrfan Yumakgil, “Bu arada kampdaki arkadaşlarımızı telefonla aradık, onlar bizi aradı, Orhan Hocayla görüştük. Sağ olsun bizim Zeki Dağ kardeşimiz hallettiriyor. Buradan Erzurum Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e de çok teşekkür ederim. Sağ olsun onlarda yardımcı oluyor. Çocuklarımızın şeyini de halletmeye çalışıyoruz. Ama sıkıntılar çok. Elazığ bana yardım ederse bu işin altından kalkarız. Yardım etmezlerse ben hiçbir şey yapamam. Ve bir daha sizin huzurunuzda da tekrarlayayım. 26’sına kadar biz bu tahtayı açacak garanti parayı bulursak, açarsak biz 27’sinde inşallah yönetim listesini arkadaşlarla hazırlar, delegelere sunarız. Yoksa ben hiç kimseye umut taciri olmak peşinde değilim. Kimseye umut vermek istemem” dedi.